Topalbećirević uspješno operiran, danas se vraća kući u Sarajevo

A. S.
Topalbećirević uspješno operiran, danas se vraća kući u Sarajevo
Arhiv / Sabahudin Baho Topalbećirević, direktor Simposara

Sabahudin Topalbećirević, jedan od najpopularniji bh. sportskih komentatora, danas bi trebao napustiti bolničku postelju u Centru za srce Tuzla, nakon što je sinoć po drugi put biti operiran.

Jedan od omiljenih televizijskih komentatora u Bosne i Hercegovini i regionu, posljednjih 20 dana imao je zdravstvenih problema u radu sa bubrezima, kada je 28. augusta na poluvremenu napustio prijenos utakmice play-offa Lige prvaka između Ajaxa i APOEL-a zbog bubrežnih napada.

Baho Topalbećirević danas ponovo na operacionom stolu

Sabahudin Topalbećirević, jedan od najpopularniji bh. sportskih komentatora, danas će po drugi put biti operiran u Centru za srce Tuzla. Popularni Baho je protekle sedmice bio na operativnom stolu, kada je operaciju vađenja kamena iz bubrega vodio jedan od vodećih urologa u našoj zemlji Mustafa Bazardžanović. Operacija je tada trajala više od dva sata.

Ubrzo je prevezen na Klinički centar uiverziteta u Sarajevu (KCUS), gdje su mu dijagnosticirani manji problemi s bubrezima.  Od sredine prošle sedmice se nalazi u Centru za srce Tuzla, gdje je u posljednjih pet dana imao dvije operacije na bubregu koje je endoskopskom metodom obavio urolog Mustafa Bazardžanović

“Još jednom hvala svima koji su me proteklih dana zvali telefonom i pisali poruke na društvenim mrežama. Mnogima nisam uspio odgovoriti i neće mi zamjeriti. Uskoro će biti ljekarska vizita, kada očekujem vijest da liječenje mogu nastaviti kući, u porodičnom ambijentu: radujem se tome”, kazao je Topalbećirević za Radiosarajevo.ba.

Brojni fanovi se nadaju da će popularni Baho biti za mikrofonom u dva naredna susreta Zmajeva, 12. i 15. oktobra protiv Finske u Zenici i Grčke na gostovanju. 

"Rano je o tome govoriti... Uvijek sam uz Zmajeve i hvala fanovima na podršci da se što prije vratim poslu koji najviše volim", dodao je Baho. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije