Topalbećirević najavio tužbu: Ovo je prešlo sve granice, napadaju mene i porodicu

A. S.
Topalbećirević najavio tužbu: Ovo je prešlo sve granice, napadaju mene i porodicu
Foto: Facebook / Sabahudin Topalbećirević

Poslije drame na Bilinom polju u kojojje nogometna reprezentacija Bosne i Hecegovine ispustila pobjedu protiv Grčke i odigrala 2:2, na društvenim mrežama počeli su napadi komentarora Sabahudina Topalbećirevića, koji je u direktnom TV prijenosu na Nova BH komentirao meč.

Popularni Baho sigurno spada u red najboljih i najomiljenijih komentatora u Bosni i Hercegovini i regionu i mnoge njegove kolege su stale u zaštitu.

Ljubomora kolega ili pojedinaca?

Mi se pitamo „šta je uzrok te ljubomore prema jednom od najboljih komentatora BiH, koji ima na hiljade fanova“.

Podvucimo da je na Facebooku svojevremeno 2014. postojala peticija „Hoćemo da Sabahudin Topalbećirević vodi tekme iz Brazila“, a danas pojedinci huškaju protiv njega.

Odgovor ne zna ni sam Topalbećirević, koji je za Radiosarajevo.ba govorio o ovoj temi, koja je dodatno uzburkala javnost nakon zeničkog remija, a on proglašen - glavnim krivcem za rezultat.

„Prijatelju, iskreno, morao sam izaći i sa Facebooka, jer sve ovo što pojedinci rade nema nikakvog smisla. Postoji jedna grupa koji neargumentirano napadaju mene i moju porodicu. Mene nije strah, ali djeca mi svašta čitaju i to je prešlo svaku granicu“, kaže Baho za Radiosarajevo.ba.

Njemu pojedinci zamjeraju da je u jednom trenutku govorio da BiH igra sjajno, a nakon dva primljena gola bi rekao – katastrofa!

„Mislim da je prijenos bio najbolji u posljednjih nekoliko godina. Profesionalac sam već 27 godina te svaku pohvalu i kritiku shvatam kao dio posla i tome smo izloženi svi. Kakve veze ja imam sa utakmicom? Ipak, zna se da je sve to naručeno od, nažalost, pojedinih kolega. To je vjerovatno neko ko me ne voli, jer nemoguće je utakmicu staviti u drugi plan i mene staviti u prvi. Ja ne vjerujem da se tako nešto može desiti“, podvukao je Topalbećirević.

Prema informacijama do kojih smo došli, susret na Bilinom polju je gledalo pet miliona ljudi. To nam je potvrdio i naš komentator.

„Da, pet miliona ljudi je gledalo i slušalo kako govorim "naša reprezentacija". Imali smo tih paklenih 20 minuta, možda i najboljih u historiji bh. reprezentacije, euforija i onda pad u igri. Sudijske odluke su uticale na konačan rezultat u Zenici“, dodao je Baho.

Počeli huškati ljude...

Kaže da neće stati, želi da ide dalje i da će uvijek biti uz Zmajeve. Naravno, tvrdi da se na ovom neće zaustaviti.

„Ima jedna stranica koja je, uz sve to, postavila i moju fotografiju i sada sam uvjeren da ću ih tužiti. Oni su prvi počeli huškati ljude, pa je onda krenulo... Vrijeme je da svi preuzmu odgovornost za ono što objave na društvenim mrežama. Više se bez razloga ne smije vrijeđati, prijetiti… Vrijeme je da se tome stane ukraj. Ja ću prvi krenuti u borbi protiv takvih zlih ljudi. A BiH i Zmajevi? Oni će se voliti i dalje, meč sa Grčkom je tek početak“, kazao je Topalbećirević za Radiosarajevo.ba.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije