Srce, ruke i lopata: Sjećanje na legendarnog Aliju Sirotanovića

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Dkj

Dok je drug Tempo lopatom uzimao i dane provodio u vili na moru,ispijajuci vhiski s hledom,doticni je zivio u kuci bez vode,struje i kanalizacije.

Šta reći nego

Ne ponovilo se. Plačenici su probijali norme a ostali su se morali prilagođavati da nebi ostali bez plaće i raditi po dvije smjene da stignu zadatu normu.

Ne pijem dok Paja vozi

Ne ponovilo se. Plačenici su probijali norme a ostali su se morali prilagođavati da nebi ostali bez plaće i raditi po dvije smjene da stignu zadatu normu. ka Šta reći nego Ma vidilo se da je Alija Sirotanović bio plaćenik i da je živio super od tog novca

To je bio pravi covjek!

Ispravnih vrijednosti, vrijedan, posten, ma sta god hoces! Pricao mi je pok. punac koji je radio sa njim da Alija zavari na lopatu sa strane jos povisenja od lima da moze vise grabit, da brze ide! Eeee moj dobri rodjo, kakva ljudina!!!!

I ovo jos da dodam!

Na karaju udarnickog dana se birao ko? UDARNIK DANA! Onaj koji je najvise iskopao, prevezao.... Ovako, mozda izgleda naivno, ali cure stoje isto u redu i gledaju koji ce to bit, te se smjeskaju prema njemu, eee! A danas?? Cure se smjeskaju onome koji zna bolje orobit, napljackat, zamracit, koji vozi deblji auto i vise ju moze sponzorirat! Otislo sve u tri lijepe p.m.!!

Zato se Tempa niko ne sjeca ni po cemu dobrom.

Dok je drug Tempo lopatom uzimao i dane provodio u vili na moru,ispijajuci vhiski s hledom,doticni je zivio u kuci bez vode,struje i kanalizacije. ka Dkj ................. A Alija je jedan!!!

/ Najnovije