Slika koja je svjedok najljepših vremena u gradu podno Trebevića

Radiosarajevo.ba
Slika koja je svjedok najljepših vremena u gradu podno Trebevića
Foto: Facebook / Janjuš, Sušić i Popović
Fudbalski klub Sarajevo i Fudbalski klub Željezničar večeras će na stadionu Asim Ferhatović Hase po 117. put u prvenstvenim derbijima odmjeriti snage.

Nije šala, po 117. put snage će odmjeriti Bordo i Plavi. Nažalost, slast derbija nije ista otkako u gradu na Miljacki nema više nekih legendi ovog grada, ali na nama je obaveza da sačuvamo tradiciju i nema sumnje da ćemo u tome i uspjeti. 

Oni će večeras, vjerovatno u nekom nebeskom FIS-u razbaciti partiju, na stolu će biti flaša viskija (vjerovatno više njih), kutija crvenog marlbora i tek pokoja provokacija upućena prema onoj drugoj, "kontra" strani.

Negdje gore na jednoj strani će biti Davorin, a na drugoj Kemo. Na jednoj Kinđe, a na drugoj Daca. Duša i srce ovog grada. Kada su vezli sebe u dušu i srce grada na Miljacki nastala je i ova legendarna fotografija.

Na njoj su živuće fudbalske legende Slobodan Čobo Janjuš (igrao i za Sarajevo i Željezničar), Safet Sušić Pape i legendarni Pjevač. Jedini pjevač s velikim P. Jedini za kojeg možeš reći da je Pjevač i da se tačno zna na koga se misli - veliki Davorin Popović. 

Janjuš, Sušić i Popović - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije