Bio je vrstan doktor i veliki čovjek: Prošle su dvije godine bez Nedžada Nakaša

Radiosarajevo.ba
Bio je vrstan doktor i veliki čovjek: Prošle su dvije godine bez Nedžada Nakaša
Foto: Twitter / Dr. Nedžad Nakaš

Pleased to meet you
Hope you guess my name
'Cause what's confusing you is just the
Nature of my game

Riječi su ovo iz slavne pjesme Rolling Stonesa - Sympathy for the devil, uz čije je zvuke, na vječni počinak, prije dvije godine ispraćen doktor Nedžad Nakaš, šef Klinike za ginekologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Ugledni ljekar, vrsni doktor medicine preminuo je u Sarajevu, na današnji dan, prije tačno dvije godine. Dr. Nedžad Nakaš je imao 45 godina.

Vijest o iznenadnoj smrti potresla je mnoge, a njegov kolega doktor Dragan Stevanović na Facebooku je napisao da je umro vrsni doktor, još bolji ginekolog, dobri čovjek i njegov ratni drug...

"Pamtim ga kao poletarca, tek završenog srednjoškolca kako je pod budnim okom rahmetli Avde došao u jedinicu kojom sam komandovao. Mlad, vrijedan, ambiciozan, veseljak, a odgovoran. Od svog oca naslijedio je velike vrline koje sam uvijek cijenio, dobrotu, pa ponovo dobrotu, pristupačnost, posvećenost pacijentu i stalnu težnju za usavršavanjem bez robovanja šablonima. Nismo se uvijek slagali, ali volio sam ga beskrajno zbog tih njegovih vrlina. Nadam se da je otišao na neko mirno mjesto bez stresa kojem smo svaki dan izloženi i da je tamo sa svojim najmilijim. Nadam se da ću nekad zaslužiti da i tamo negdje budem u njihovom društvu. Neka mu je hvala i dugo ću ga pamtiti po dobroti. Porodici želim da dostojanstveno podnese svoju neizmjernu bol. Mi koji smo ga voljeli uvijek ćemo biti uz vas", napisao je doktor Dragan Stevanović. 

Godišnjica smrti dr. Nedžada Nakaša - undefined

Foto: Facebook: Godišnjica smrti dr. Nedžada Nakaša

Prije angažmana na KCUS-u, Nakaš je radio u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Dr. Nakaš sahranjen je na Gradskom groblju Bare.

Uz zvuke pjesme Simpathy for the devil, hiljade Sarajlija se oprostilo od voljenog ljekara.  Sudeći prema ogromnom broju ljudi koji su došli na sahranu vidljivo je da je doktor Nakaš bio omiljen u zajednici, da je bio veoma cijenjeni i uvažavani član ovog društva...

Također, tokom sahrane upriličena je i bakljada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije