! / Sestra tragično stradale Edite Malkoč za Radiosarajevo.ba o ponovnom suđenju Sefiću

03. 07. 2019. u 15:20:00 E. H.

Shares: 37

U Kantonalnom sudu Sarajevo čitanjem optužnice danas je počelo ponovljeno suđenje Sanjinu Sefiću, koji se tereti da je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna.

Podsjetimo, u prvostepenom postupku, Sefić je bio osuđen na 14 i po godina zatvora za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

Amir Agić, otac nastradale Selme: Imamo svjedoka da Sefić dobije maksimalnu kaznu

Sanjin Sefić se tereti da je Golfom 6, krećući se brzinom od skoro 105 kilometara na sat, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i usmrtio Agić i Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Nakon što je počinio ovu nesreće, on je pobjegao, ali je ubrzo lociran i uhapšen u Srbiji.

I na današnjem ročištu, optuženi Sefić i njegovi pomagači su se opet izjasnili da nisu krivi.

Za komentar današnjih dešavanja u sudnici pitali smo i sestru tragično stradale Edite Malkoč, Enesu Kekić.

Ona je u razgovoru za Radiosarajevo.ba kazala da apsolutno ne želi komentirati Sanjina Sefića i ostale.

„O njima dovoljno govori činjenica da su od njih četvorice, trojica na služenju kazni za druga nedjela. Pametnom dosta!“, naglasila je Kekić.

Dodala je da najviše je pogađa i zbunjuje činjenica da Sud na vrijeme ne zna da jedan od drugooptuzenih služi kaznu i da se neće pojaviti.

„Ponovo se desio propust kakav Kantonalni sud u Sarajevu kao ustanova ne smije dopustiti. Propusti koji su po meni zaista rješivi i koji bi nas riješili dodatnog stresa“, poručila je Kekić.

Prema njenim riječima, jako je teško ostati pribran i reci bilo šta na stav optuženih da nisu krivi.

„Tako da ću bolje to pitanje zaobići. Meni i našim porodicama su krivi i to je tako i to će ostati šta god da se desi“, rekla je za Radiosarajevo.ba Enesa Kekić sestra tragično stradale Edite Malkoč.

Zaključila je da veliku nadu polažem u tuziteljicu Jasminku Knežević.

„Vjerujem da će dati svoj maksimum, pa ćemo mi dobiti bar ovosvjetsku satisfakciju“, istakla je Kekić.

NEMA KOMENTARA