Počelo novo suđenje: Sanjin Sefić i drugi optuženi se izjasnili da nisu krivi

N. K.
Počelo novo suđenje: Sanjin Sefić i drugi optuženi se izjasnili da nisu krivi
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Počelo novo suđenje Sanjinu Sefiću

U Kantonalnom sudu Sarajevo čitanjem optužnice danas je počelo ponovljeno suđenje Sanjinu Sefiću, koji se tereti da je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna.

Odgođeno suđenje Sanjinu Sefiću: Sudija Todorović naredio privođenje optuženog

I na današnjem početku novog suđenja, optuženi Sefić i njegovi pomagači su se opet izjasnili da nisu krivi.

Na današnjem ročištu, tužiteljica Tužilaštva KS-a Jasminka Knežević, kao i optuženi i njihovi branioci u cijelosti su ostali kod ranijeg izlaganja uvodnih riječi.

Podsjetimo, u prvostepenom postupku, Sefić je bio osuđen na 14 i po godina zatvora za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

Sanjin Sefić se tereti da je Golfom 6, krećući se brzinom od skoro 105 kilometara na sat, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i usmrtio Agić i Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Nakon što je počinio ovu nesreće, on je pobjegao, ali je ubrzo lociran i uhapšen u Srbiji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije