Sebija Izetbegović o ostavci, ali i borbi da se pripremimo za moguću epidemiju

F. V.
Sebija Izetbegović o ostavci, ali i borbi da se pripremimo za moguću epidemiju
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sebija Izetbegović

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebija Izetbegović potvrdila je za Radiosarajevo.ba da je podnijela ostavku na mjesto zastupnice u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

U razgovoru za naš portal objasnila je da je to učinila "zbog obaveze da 24 sada bude na raspolaganju KCUS-u". 

"Od 31. januara radimo s izrazitim naporom da se pripremimo za moguću epidemiju izazvanu novim sojem koronavirusa [SARS-CoV-2], koji uzrokuje infekciju COVID-19. Loša organizacija na terenu dovodi do toga da se uzorci rade noću, da dižemo ekipe iz pripravnosti, čekamo rezultate po čitavu noć da bi mogli pravilno reagovati. To je, nažalost, rezultat loše organizacije, nepotrebnog slanja uzoraka jer najveći broj uzoraka jeste negativan. U Kantonu Sarajevo nemamo niti jedan pozitivan uzorak do sada", istakla je Izetbegović. 

Dodala je kako ne zna kako će se situacija odvijati, ali da je ovo "novi virus", te da je "izuzetno opasan". 

"I mi smo ga od početka tako i shvatili, pa se i ponašamo u skladu sa tim. Zbog svega navedenog, ja ne mogu napuštati KCUS ni na jedan dan", istakla je Izetbegović.

Zahvalila je svima koji su za nju glasali. 

"Obećavam da ću i dalje raditi sve što mogu za dobro BIH. Na moje mjesto doći će slijedeći sa liste SDA- Taso Dacić. Odličan čovjek, brigadir i nosilac najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan", kazala je Izetbegović. 

Podsjetimo, svijetom hara pandemija COVID-19, a u Bosni je dosad registrirano 18 oboljelih. U svijetu je više od 143 hiljade zaraženih, a umrlih više od pet hiljada...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije