Borba s požarima / Prijedlog Rambo Amadeusa: Kupite ga, 700 puta jeftiniji od kanadera

19. 07. 2017. u 16:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 346

Ovih dana svjedočimo katastrofalnim požarima koji su zahvatili veći dio Jadrana, od Hrvatske do Crne Gore. Stradanje ljudi, imovine, prirode izazvalo je brojne reakcije, a među onima koji su se oglasili nalazi se i Rambo Amadeus.

Poznati crnogorski kantautor rođen je u Kotoru pa je iz prve ruke mogao upoznati strahote vatrene stihije.

Uvijek originalan, ne samo u muzici, Antonije Pušić – Rambo Amadeus na svom Facebook profilu dao je prijedlog za borbu protiv požara.  Ni manje ni više nego – vatrogasni brod!

"Košta 35.000 eura, sposoban je za gašenje požara do trećeg reda kuća uz obalu. Ima neprekidno snabdijevanje vode pumpama iz mora, vodeni topovi bacaju dosta daleko, može i da se razvuče kilometarsko crijevo pa da se dopre i mnogo više...", napisao je Rambo Amadeus i objasnio prednosti Fire Rescue plovila.

"Ovaj je 35.000 eura, vjerujem da bi svake godine spasio višestruko više nego što košta. Vjerujem da za cijenu kanadera, koji je 25 miliona eura, može da se nabavi neki koji ima tako jake pumpe da može mlaz da baci dovoljno daleko. Ideju mi je noćas dala Jennifer Bendayan, dok smo tugovali zbog požara", napisao je Rambo Amadeus.

NEMA KOMENTARA