Prije 116 godina rođen Koča Popović: Umro je raspitujući se o opkoljenom Sarajevu

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Bosna

Bio pošteni čovjek, legendarni komandant i veliki čovjek Ova bagra mu nije do članjaka….

Role

Malo je znano da je u bitci na Sutjesci je suprotno naredbi sam sa suborcima krenuo u proboj na pravcu Lastve - Ozren, prema Krekovima, pored Košura i time praktično spasio glavni štab. Komandant 1. proleterske divizije Koča Popović poslao je 10. juna depešu Vrhovnom komandantu Titu: "Predlažemo da i vi sa ostalim snagama krenete u našem pravcu, samo morate žuriti jer neprijatelj može zaposjesti položaje koje smo očistili na prolazu." Istovremeno, Treća krajiška brigada razbila je bataljon borbene grupe Fischer. Borci su jurnuli uz brdo Pliješ sa željom da otmu pukovsku zastavu, ali je zamjenik komandanta divizije Vaso Jovanović naredio da se bez zadržavanja grabi naprijed, na sjever, prema cesti Foča-Kalinovik. Tokom sljedećeg dana obje brigade pregazile su reorganizovane ostatke borbene grupe Höhne, razbile borbenu grupu Wertmüller koja je pokušala da se umetne sa istoka, i natjerali u bjekstvo iz poslednje rezerve izvučena pojačanja. Kasnije su mu neke usijane glave htjele suditi zbog neposluha ali Tito je bio pragmatičan. Slava i hvala Koči Popoviću!

🔥🔥🔥🔥

Prepozna li se onaj iz Laktasa u ovome ------ "Suludo"... oni će gmizati u svojim sitnim nacionalizmima dok se ne usmrde!...), (... sa svojim ćoškastim glavama bez sposobnosti nasmejka... svojim iskrenim i pišljivim zatucanostima o totalnoj izuzetnosti svog naciona...) (... do samog groba i pokopa...) (... svako cmizdri na svojoj njivici... totalno programiran i određen svojim mestom, rođenjem... ". ka Kakav um, kakva legenda A isto oni iz Sarajeva i FBiH A i njihovog nacionalizma koji su dopustili refiku lendi da bude što jest. Ili Hercegovine Mostara koji dopuštaju da im ratni zločinci hodaju, prosipaju pamet i pišu knjige. Ukratko sve tri strane 🤢🤮

Cenzura Radiosarajevo.ba

Kakav um, kakva legenda!!! Halo cenzori, ovo je napisao general -----Suludo"... oni će gmizati u svojim sitnim nacionalizmima dok se ne usmrde!...), (... sa svojim ćoškastim glavama bez sposobnosti nasmejka... svojim iskrenim i pišljivim zatucanostima o totalnoj izuzetnosti svog naciona...) (... do samog groba i pokopa...) (... svako cmizdri na svojoj njivici... totalno programiran i određen svojim mestom, rođenjem... ".------- DA, prepozna li se onaj iz Laktasa u ovome??

Pehlivan

U brdu govana koja nastanjuju ove prostore, ovaj čovjek je bio ogromna veličina na svim aspektima!

Smrad psetosavlja do neba se cuje

>>Ne lazite covjek se raspitivao pitao sta ste vi hamas balegije uradili ubili Jugoslaviju vasim glasanjem za vasu muslimansku hamas drzavu kad je vidio kako ste ubili Jugoslaviju toliko prolivene partizanske krvi za slobodu vi potgurice glasaci protiv drzave Jugoslavije ka JUGOSLAAAAAAAAAAAAAVVVIIIJJJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA<< Zemlja zaudara pravoslavnim ISILOM.

/ Najnovije