Preminuo Marinko Čulić, jedan od najistaknutijih hrvatskih novinara

0
Hina
Preminuo Marinko Čulić, jedan od najistaknutijih hrvatskih novinara
Foto: Hina / Marinko Čulić

Marinko Čulić, jedan od najistaknutijih i najčitanijih novinara posljednjih desetljeća, umro je u 72. godini života, saopćilo je u utorak Hrvatsko novinarsko društvo.

Čulić se novinarstvom počeo baviti nakon diplome na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti 1977. godine.

Pisao je za Večernji list, tjednik Danas i Nedjeljnu Dalmaciju, da bi 1993. godine s dijelom novinara otišao u tjednik Feral Tribune, gdje nastavlja s beskompromisnom kritikom Franje Tuđmana i HDZ-a.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Nakon gašenja Ferala 2008. godine, kratko je vrijeme proveo u Novom listu, a godinu dana poslije prelazi u Novosti, gdje godinama piše kolumnu istog naziva kao u Feralu, "Aritmetika politike".

"Čulić je godinama svojim lucidnim i analitičkim komentarima anticipirao našu političku i društvenu stvarnost, koja se neprestano nalazi u močvarnom okruženju iz kojeg se izlaz, i ako se nazire, nikada ne događa", ističe HND.

Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima je nagrada HND-a "Otokar Keršovani" za životno djelo. Posljednja u nizu je nagrada Srpskog nacionalnog vijeća "Svetozar Pribićević" za unapređenje hrvatsko-srpskih odnosa.

Čulić je autor dviju knjiga: Tuđman – anatomija neprosvijećenog apsolutizma i Tuđman – i poslije Tuđmana, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije