... / Preminuo Ivica Ćurić, izvršni direktor za finansije Autocesta FBiH

29. 01. 2021. u 14:04:00 Fena

Shares: 0

Izvršni direktor za finansije Javnog preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine, Žepčak Ivica Ćurić (rođen 1962. godine), preminuo je danas u Kantonalnoj bolnici u Zenici, potvrdio je Feni predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a Zeničko-dobojskog kantona Iva Tadić.

"Prije dva sata preminuo je moj prijatelj Ivica Ćurić. Zadnjih desetak dana bio je hospitalizovan u KBZ-u. Bilo je razgovora da bude prebačen i u Sarajevo, ali je uz konsultaciju s ljekarima i njegovu saglasnost, jer se tada još moglo s njim komunicirati, ipak odlučeno da ostane u bolnici u Zenici", kaže Tadić, koji obnaša i funkciju zamjenika predsjedavajućeg Skupštine ZDK-a te predsjednika Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Ističe kako je Ćuriću nakon hospitalizacije u KBZ-u ustanovljena velika oštećenja na plućima.

"Nije ni znao da je imao koronu, jer mu je PCR test bio negativan, ali je snimak pokazao da su mu pluća u jako lošem stanju", navodi Tadić.

Ivica Ćurić je bio predsjednik KO HDZ-a ZDK u periodu 2011.-2015., a od 2012.-2014. bio je ministar rada i socijalne politike ZDK. Kao ugledni privrednik, bio je i predsjednik Nogometnog kluba Žepče, u periodu kada se taj tim takmičio u Premijer ligi BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA