Tuga / Preminuo čovjek koji je u pandemiji besplatno prevozio boce kisika

04. 02. 2022. u 17:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Miralem Šabić, poznat kao heroj "kisikdžija" iz Konjica koji je tokom najtežeg perioda pandemije besplatno prevozio boce kisika i spašavao živote sugrađana, preminuo je nakon što je obolio od teške bolesti. Šabić je bio na liječenju u Turskoj.

Nadimak "kisikdžija" dobio je u jeku pandemije zbog svoje humanosti i požrtvovanosti. On je svakog drugog dana dovlačio u svom privatnom kombiju prazne boce kisika na punjenje. Radio je kao ložač u konjičkoj bolnici, ali je volontirao i u izolatoriju, piše N1

"Nema te prepreke koju ćemo uraditi da sve bude uredu, da naši Konjičani ozdrave i da bude sve kako treba", kazao je u to vrijeme Miralem.

Od Mike kisikdžije oprostili su se mnogi ljudi na mrežama.

"Otiša je naš brat", "Napustio nas je još jedan naš sugrađanin, čovjek plemenite duše koji je volio ljude svoj Konjic i Konjičane, pomagao svoje Konjičane u najtežem vremenu Miralem Mika Šabić. Mika naš dobri neka ti je lahka zemlja Bosanska, da te dragi Allah uvede u lijepi Džennet", samo su neke od objava.

Za Miku je bila prikupljana i pomoć za liječenje. Nažalost, izgubio je bitku s tumorom na mozgu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)