Velika tuga / Preminula Emina Ćatić, mlada majka i supruga načelnika Konjica

14. 04. 2021. u 13:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1427

Emina (rođ. Perva) Ćatić iz Konjica preminula je danas u 41. godini života, potvrdili su iz Medžlisa Islamske zajednice Konjic.

Emina je supruga Osmana Ćatića, načelnika Općine Konjic i donedavnog šefa Kluba SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Iza nje su, pored supruga, ostali ostali sinovi Kenan i Kan, neutješni majka Šehida, babo Osman, sestre Nermina, Mahira, Aida i drugi.

Prema informacijama iz izvora bliskih porodici i prijateljima Emine Ćatić, ona je preminula od posljedica koronavirusa. Već neko vrijeme je vodila svoju najtežu životnu bitku, uz nastojanja supruga, porodice, prijatelja, kao i, naravno, ljekara da joj na svaki način pomognu.

Neslužbeno, Emina se i ranije suočavala sa stanovitim zdravstvenim problemima, a nema zvaničnih informacija koliko je to dodatno otežalo njezino zdravstveno stanje.

Dženaza Emini Ćatić bit će obavljena sutra ispred Repovačke džamije u Konjicu, iza ikindije-namaza, a ukop  na mezarju Musala u Konjicu.

Od Emine Ćatić danas se emotivno oprašta cijeli Konjic, porodica, komšije, prijatelji... Svi koji su je poznavali imaju samo riječi hvale za ovu mladu ženu, majku, kćerku.

Napomenimo da je u Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata registrovano 708 novozaraženih i 76 preminulih od posljedica koronavirusa.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA