Preminula Alisa Mahmutović, majka Mahira Rakovca

Radiosarajevo.ba
Preminula Alisa Mahmutović, majka Mahira Rakovca
Anadolija / Alisa Mahmutović i Dubravko Lovrenović
Nakon teške bolesti sinoć je u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla preminula Alisa Mahmutović, majka dječaka Mahira Rakovca čije je samoubistvo pokrenulo brojne polemike u domaćoj i regionalnoj javnosti 2015. godine.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno iz ureda glasnogovornika UKC Tuzla, Mahmutović je preminula nakon duge borbe s karcinomom, baš kao i njen suprug Dubravko Lovrenović, koji je preminuo u januaru ove godine. Dodali su da je preminula sinoć u 19 sati, na odjeljenju za palijativnu njegu.

Inače, ime Alise Mahmutović dospjelo je u žižu javnosti nakon samoubistva njenog sina, koje je pokrenulo veliku javnu polemiku, jer su Mahmutović i njen suprug tvrdili da je smrt njihovog sina posljedica vršnjačkog nasilja, koje je doživio u školi

Alisa Mahmutović rođena je 1977. godine u Tuzli. Studij bosanskog jezika i književnosti završila je 2001. godine na Filozofskom fakultetu u Tuzli te stekla zvanje profesora bosanskog jezika i književnosti. Školovanje je nastavila na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje se 2002. godine upisala na Poslijediplomski doktorski studij lingvistike. Godine 2008. odbranila je doktorsku disertaciju pod naslovom Jezik bošnjačke usmene epike.

Bila je zaposlena i angažirana na filozofskim fakultetima u Tuzli i Zenici, Islamskom pedagoškom fakultetu, Institutu za jezik u Sarajevu i Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije