Objavljeno vrijeme i mjesto dženaze profesoru Velidu Efendiću

1
Radiosarajevo.ba
Objavljeno vrijeme i mjesto dženaze profesoru Velidu Efendiću
Foto: Printscreen / Prof. Efendić preminuo jučer R

Dženaza Velidu Efendiću, profesoru Ekonomskog fakzlteta Univerziteta u bit Sarajevu, bit će klanjanja sutra poslije podne namaza u haremu Gazi Husrev – begove džamije. Ukop će biti obavljen na mezarju Hambina carina u 13 sati. 

Podsjetimo, prof. dr. Velid Efendić preminuo je jučer popodne, nakon teške bolesti, u 40. godini života. 

Prof. dr. Velid Efendić je bio vanredni profesor na Katedri za finansije, sa fokusom interesovanja i rada iz oblasti finansija, bankarstva, bankarskog menadžmenta, islamskog bankarstva i finansija i analize investicija.

Kao asistent na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu počeo je raditi 2004. godine, iste godine je stekao zvanje magistra ekonomskih nauka. Aktivno je radio na uspostavljanju akademskih temelja islamskog bankarstva u Bosni i Hercegovini, te je bio jedan od osnivača i rukovodilac Bankarske akademije Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Centra za islamsku ekonomsiju, bankarstvo i finansije, te prvog master studija u BiH iz oblasti islamskog bankarstva u saradnji sa Bolton Univerzitetom iz Velike Britanije i BBI bankom.

Jedan je od osnivača i članova upravnog odbora Evropske asocijacije za islamsku ekonomiju, bankarstvo i finansije.

Učestvovao je u realizaciji velikog broja domaćih i stranih istraživačkih projekata značajnih za BiH. Bio je inicijator i organizator više međunarodnih konferencija u Sarajevu, kao što su „Sarajevo Islamic Finance and Economics Conference“ (2014. i 2018.) i „International Conference on Banking and Finance“ (2016. i 2017.). Autor i koautor je dvije knjige i velikog broja naučnih članaka. 

Profesor Velid Efendić će ostati zapamćen, među svojim studentima i kolegama, po blagoj naravi, kao osoba puna podrške koju je pružao svima oko sebe, saopćili su ranije su sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije