In memoriam / Posljednji ispraćaj Ivici Osimu 14. maja u Sarajevu

09. 05. 2022. u 20:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Posljednji ispraćaj legendarnog Ivice Osima, koji će biti sahranjen u Aleji velikana na sarajevskom groblju Bare, trebao bi krenuti sa stadiona „Grbavica“.

Detalji sahrane jednog od najvećih fudbalskih stručnjaka još uvijek se definišu, ali je planirano da povorka krene u 12 sati sa stadiona na kojem je Ivica Osim počeo da ispisuje fudbalsku historiju, pišu Nezavisne novine.

Ivica Osim preminuo je u 81. godini 1. maja u svom domu u Gracu, a nakon komemoracije i ispraćaja upričičenih na stadionu Šturma, tijelo je prošlog vikenda dopremljeno u Sarajevo.

Sahrana će biti obavljena 14. maja sa početkom u 15 sati, a istoga dana u Narodnom pozorištu biće održana i komemorativna sjednica. Dolazak u Sarajevo već su najavili brojni sportski velikani iz svih krajeva svijeta, pa čak i Japana gdje je Ivica Osim u svojstvu selektora te zemlje imao posljednji trenerski angažman.

Navijači Željezničara, Sarajlije, ali i mnogobrojni namjernici proteklih dana posjećuju stadion „Grbavica“ kako bi se upisali u knjigu žalosti postavljenju povodom smrti Ivice Osima, te tako poslali posljednji pozdrav istinskoj legendi kluba iz "Doline Ćupova".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA