Posljednji ispraćaj Ivici Osimu 14. maja u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Posljednji ispraćaj Ivici Osimu 14. maja u Sarajevu
Foto: FK Sturm / Ivica Osim

Posljednji ispraćaj legendarnog Ivice Osima, koji će biti sahranjen u Aleji velikana na sarajevskom groblju Bare, trebao bi krenuti sa stadiona „Grbavica“.

Detalji sahrane jednog od najvećih fudbalskih stručnjaka još uvijek se definišu, ali je planirano da povorka krene u 12 sati sa stadiona na kojem je Ivica Osim počeo da ispisuje fudbalsku historiju, pišu Nezavisne novine.

Ivica Osim preminuo je u 81. godini 1. maja u svom domu u Gracu, a nakon komemoracije i ispraćaja upričičenih na stadionu Šturma, tijelo je prošlog vikenda dopremljeno u Sarajevo.

FK Velež poslao poruku Sergeju Barbarezu nakon što je izabran za selektora BiH

FK Velež poslao poruku Sergeju Barbarezu nakon što je izabran za selektora BiH

Sahrana će biti obavljena 14. maja sa početkom u 15 sati, a istoga dana u Narodnom pozorištu biće održana i komemorativna sjednica. Dolazak u Sarajevo već su najavili brojni sportski velikani iz svih krajeva svijeta, pa čak i Japana gdje je Ivica Osim u svojstvu selektora te zemlje imao posljednji trenerski angažman.

Navijači Željezničara, Sarajlije, ali i mnogobrojni namjernici proteklih dana posjećuju stadion „Grbavica“ kako bi se upisali u knjigu žalosti postavljenju povodom smrti Ivice Osima, te tako poslali posljednji pozdrav istinskoj legendi kluba iz "Doline Ćupova".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije