Posljednji ispraćaj Damiru Pašiću: Poznat datum komemoracije i sahrane

Radiosarajevo.ba
Posljednji ispraćaj Damiru Pašiću: Poznat datum komemoracije i sahrane
Foto: Facebook / Damir Pašić

Damir Pašić, član grupe 7UP preminuo je nakon teške bolesti u četrdesetšestoj godini života. Komemoracija i sahrana će se održati 1. juna.

"Dragi naši, tužni i duboko ožalošćeni Vas obavještavamo da će se u četvrtak 1. juna 2023 u Domu Oružanih snaga knjiga žalosti otvoriti u 11 sati, komemoracija je planirana sa početkom u 12. Našeg dragog Dadija ispraćamo na groblju LAV u 14 sati.

Hvala Vam svima na svim riječima, hvala što suosjećate i što osjetimo sve Vaše emocije, hvala u ime porodice, prijatelja i nas...Seven Up forever", poručili su na Facebook stranici Seven Up Sarajevo.

Bayern na mukama prije 'Der Klassikera': Dva ključna igrača pod velikim upitnikom

Bayern na mukama prije 'Der Klassikera': Dva ključna igrača pod velikim upitnikom

Podsjećamo, davne 1993. godine, u jeku opsade grada Sarajeva, osnovana je grupa Seven Up (7UP). 

Grupa je nastala na osnovu ideje tadašnjih tinejdžera Gordana Radića-Gogija, Elvira Hadžijamakovića-Lile, Zoltana Milića-Zolija, Eldina Nizama-Dine i Eldina Oprašića.

Već svojim prvim javnim nastupom skreću pažnju. 

Iako su namjeravali biti plesna grupa, Seven Up doživljava preobrazbu i dolaskom Aide Lindov počinju pripreme za snimanje prvog albuma Noćne ptice koji izlazi 1995. godine.

Preminuo Damir Pašić, član sarajevske grupe Seven up

Preminuo Damir Pašić, član sarajevske grupe Seven up

Na njemu se izdvaja singl s obradom pjesme Sve ove godine, sarajevske grupe Indexi.

Na današnji dan imali su prvi samostalni koncert. Naime, 23. decembra 1995. održan je prvi zvanični koncert, u tadašnjem sastavu Gordan Radić, Elvir Hadžijamaković, Nedim Zgodić, Damir Pašić, Nermin Karšić, Aida Lindov.

Portal Radiosarajevo.ba 2020. godine radio je priču o Seven up-u i razgovarao sa Damirom Pašićem.

"Jedno lijepo vrijeme i jedna lijepa priča. Za mene je to bilo ostvarivanje dječačkog sna i jedna zaista lijepa priča koja je trajala desetak godina, zbog koje smo svi sretni. Moram napomenuti i to da je lijepo što se još uvijek u nekim klubovima i kafićima puštaju naše pjesme. Lijep je osjećaj znati da se raja još sjeća, jer to je ipak jedan period gdje smo bili jedini boys band na ovim prostorima", rekao je tada Dadi.

Dragi naši, tužni i duboko ožalošćeni Vas obavještavamo da će se u červrtak 01/06/2023 u Domu Oružanih snaga knjiga...

Posted by Seven Up - Sarajevo on Tuesday, May 30, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije