Fuad Backović Deen oprostio se od Damira Pašića: "Nikada niko više kao mi i nikada niko više kao ti"

0
Radiosarajevo.ba
Fuad Backović Deen oprostio se od Damira Pašića: "Nikada niko više kao mi i nikada niko više kao ti"
Foto: Facebook / Grupa Seven Up

Damir Pašić, član grupe 7UP preminuo je nakon teške bolesti u četrdesetšestoj godini života.

Informaciju o njegovoj smrti podijelili su članovi grupe:

"Dadi brate naš mnogo smo toga zajedno prošli i dobrog i lošeg, bio sam siguran da ćemo i ovu bitku pobijediti ali nismo .... Pjevaj i pleši i čekaj nas da gore napravimo nas povratak.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podsjećamo, davne 1993. godine, u jeku opsade grada Sarajeva, osnovana je grupa Seven Up (7UP).

Dadi brate naš mnogo smo toga zajedno prošli i dobrog i lošeg, bio sam siguran da ćemo i ovu bitku pobijediti ali nismo...

Posted by Lilo-Elvir Hadžijamaković on Wednesday, May 24, 2023

Također, emotivnom objavom od Pašića se oprostio i njegov kolega iz benda Fuad Backović Deen.

"Najdraži moj Damir Pašic, moj brate. Zajedno smo rasli, sanjali i dotakli zvijezde! Bilo mi je samo četrnaest godina kada sam postao dio porodice zvane "Seven Up" i tog dana dobio sam četvoricu braće! Bio si poseban, pun života i neopisivi izvor energije za sve nas! Grupa Seven Up - Sarajevo i ti ste najbitniji period mog života, odrastanja i moje muzičke karijere. Vi ste bili moj oslonac, moja zaštita, moja familija onda kada smo bili na turnejama i moji uzori! Bili smo pioniri poslijeratne Sa PoP-Rock muzičke škole i scene i istinski vizionari koji su razbijali sve granice muzikom, pjesmom i porukom ljubavi i zajedništva. Zajedno smo ostvarili sve sto se moglo ostvariti na području Ex Yu prostora i to onda kada su nam svi govorili da je nemoguće!"

Zatim je dodao: 

"NIKADA NIKO VIŠE KAO MI I NIKADA NIKO VIŠE KAO TI! Srce mi je slomljeno jutros i teško ću se nositi sa činjenicom da ti više neću čuti glas i smijati se tvojim šalama pa čak i kada ti je bilo teško… Bio si i ostao personifikacija pravog Sarajlije koji je obožavao svoj grad, svoju raju i lafac na kojeg nije ostala ravnodušna niti jedna djevojka koja je bila u tvojoj blizini. Putuj sada a ja te čuvam u mom srcu i uspomenama do kraja! Voli te tvoj brat! "Seven Up" 4Ever, napisao je Deen u svojoj objavi na Facebooku. 

Najdraži moj Damir Pasic, moj brate 💔 Zajedno smo rasli, sanjali i dotakli zvijezde! Bilo mi je samo četrnaest godina...

Posted by Fuad Backovic Deen on Wednesday, May 24, 2023

Podsjetimo, grupa Seven Up nastala na osnovu ideje tadašnjih tinejdžera Gordana Radića-Gogija, Elvira Hadžijamakovića-Lile, Zoltana Milića-Zolija, Eldina Nizama-Dine i Eldina Oprašića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije