Ovo je privrednik godine u Bosni i Hercegovini: Zaljubljenik u fudbal koji zapošljava 700 ljudi

5
Radiosarajevo.ba
Ovo je privrednik godine u Bosni i Hercegovini: Zaljubljenik u fudbal koji zapošljava 700 ljudi
Foto: Večernji list BiH / Jasmin Badžak

Čovjek koji zapošljava više od 700 ljudi, gigant iz Bosne i Hercegovine koji hrani brojne porodice u Konjicu, zaljubljenik u fudbal. To bi ukratko bio Jasmin Badžak, kojeg prijatelji zovu Jasko.

Upravo je njega Večernjakov pečat proglasio privrednikom godine u BiH za 2023. godinu.

"Velika hvala Večernjem listu za nominaciju u jednom ovako prestižnom projektu koji traje više od 20 godina. Večernjakov pečat projekt je koji prepoznaje pozitivne priče u čitavoj BiH i tako daje vjetar u jedra svim građanima BiH da svojim radom pomognu u daljnjem poboljšanju društva. Zadovoljstvo mi je i čast biti izabran u ovakvoj konkurenciji s kvalitetnim ljudima s velikim iskustvom i što je moj rad prepoznat na ovakav način", rekao je Badžak.

Poznati historičar odlučno: Da partizani nisu pobijedili, ni Bosna ni Bošnjaci ne bi opstali!

Poznati historičar odlučno: Da partizani nisu pobijedili, ni Bosna ni Bošnjaci ne bi opstali!

Kako je dodao, nalazimo se u vremenu svakodnevnih novih izazova, potrebno je naći novu energiju da bi se svi ti izazovi uspješno prebrodili.

"Ovo priznanje je, sasvim sigurno, nova energija, a ujedno i obveza da svojim radom pomognem u poboljšanju BiH jer vjerujem u BiH i da se isplati ulagati u nju", istaknuo je Badžak .

Najveći privatni poslodavac u Konjicu nije krio zadovoljstvo osvojenom nagradom.

"Jako ste me iznenadili, očekivao sam da sam u nekom užem krugu nakon poziva, ali dobiti ovakvo priznanje čini me presretnim", priča popularni Jasko, prenosi Večernji.

Badžak je vlasnik Eurosjaja osnovanog 1996. godine i danas je među vodećim proizvođačima posebnih hemikalija za površinske zaštite proizvoda u autoindustriji, elektro i metalskoj industriji, građevinarstvu.

Proizvode i plasiraju hemikalije za galvanotehniku, industrijske odmašćivače, masti i maziva, a sve se radi po najvišim ekološkim standardima. Eurosjaj je danas partner američkog MacDermida, svjetskog proizvođača broj jedan u metalskoj industriji, a u svojim proizvodnim pogonima, koji se nalaze u industrijskoj zoni Konjic, nudi 26 različitih vrsta površinske zaštite kroz najnapredniju tehnologiju i praćenje tehnoloških rješenja u svijetu te uz poštivanje svih regulativa vezanih uz ovu oblast.

Badžak je neumorni radnik, uz proizvodnju, ulaže i u turizam, vlasnik je jednog od najljepših bh. hotela i restorana – Garden City.

Bila jednom Vila Sarajeva: Prije 32 godine zločinci su ubili dr. Silvu Rizvanbegović

Bila jednom Vila Sarajeva: Prije 32 godine zločinci su ubili dr. Silvu Rizvanbegović

Nastoji zadržati mlade u svom gradu, a po onom što čujemo, za Jaska kao poslodavca sugrađani imaju samo riječi hvale. I on je svjestan činjenice da je samo zadovoljan radnik dobar radnik pa ih stimulira na razne načine, a veliki je i dobrotvor, sudionik brojnih akcija pomoći kako sugrađanima tako i šire.

Uz sve ono što radi, Večernjakov pečat za privrednika godine pripao mu je zasluženo. Mecena sportskih i kulturnih zbivanja u hercegovačkom mjestu, koje još vida rane prošlosti, nastavlja svoju misiju i gospodarskog rasta, ali i rada za opće dobro.

Jasmin Badžak je bio jedno vrijeme predsjednik FK Željezničar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije