IG / Olivera se oglasila prvi put nakon smrti Balaša, objavila i video

02. 03. 2021. u 13:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Olivera Balašević nije istupala u javnosti otkako je preminuo legendarni Đorđe Balašević. Fotoreporteri snimili su je samo ispred kuće u Novom Sadu gdje je od vjenčanja živjela s Balaševićem.

Sada se Olivera po prvi put oglasila na svom Instagram profilu i to povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika. Olivera, inače i autorica knjige "Planeta dvorište" objavila je video iz gostovanja u jednoj emisiji u kojoj je govorila povodom obilježavanja ovog dana.

"Živimo u čudnim vremenima. Ono što je daleko svakog dana se čini još daljim. A ono što nam je blisko, sve nam je bliskije i bliskije. U kaosu ovog iskrivljenog ogledala pandemije i apsurda, tko smo mi ako ne stremimo k vrijednostima? Najdubljim,onim što vuku iz naših korijena i tiho nas, šaptom, podsjećaju ko smo. Tako i danu maternjeg jezika dugujemo, ako ništa, barem zahvalnost. Što nas opominje da ne zaboravimo. Korijene. Majke. Bake. Nas same.

Međutim, ne mogu a da se ne pitam, da li je maternji jezik onaj kojem nas uče naše majke, ili je to pak onaj koji učimo svoju decu?
Moja ga majka, nažalost, nije imala.

Odrastajući u nekim drugim vremenima, zauvek je ostala bez tog izvornog, koji piše naše prve priče. Ili ga je možda i imala, samo mu ne znamo ime?
Bilo kako bilo, sreća je da planete imaju svoj jezik. I da se razumeju.

One su pak tajno i nepogrešivo povezane, svetovi za sebe.
Različite, a iste.

Čast mi je bila, i odgovornost, da povodom obeležavanja 20. međunarodnog praznika maternjeg jezika i ja kažem par reči. Onih iz najdaljih kutaka duše, kako već biva kada iz vas progovara dete ratnog siročeta, koje je odraslo baš ovde, u Kovačici.

Šapnuli su mi sa moje Planete, da vam prenesem da ne zaboravljate.
Već da se sećate", napisala je Olivera uz objavljeni video na Instagramu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)