Ana Mrnjavac, 13 godina nakon ubistva sina Denisa: 'Živim dan za danom... '

4
Radiosarajevo.ba
Ana Mrnjavac, 13 godina nakon ubistva sina Denisa: 'Živim dan za danom... '
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Godišnjica smrti Denisa Mrnjavca

Polaganjem cvijeća danas je u Sarajevu obilježena trinaesta godišnjica smrti srednjoškolca Denisa Mrnjavca.

Njega su 5. februara 2008. godine, pri povratku iz škole, u tramvaju napala trojica maloljetnika, nanijevši mu teške tjelesne povrede od kojih je dan poslije preminuo.

Denisova majka Ana Mrnjavac na današnjem obilježavanju tužne godišnjice kazala je da je i nakon 13 godina sve ovo jako bolno i tužno.

"Jednako je teško iako je prošlo 13 godina. Bol je svakim danom veća, ali moramo živjeti. Živim dan za dan sa svojim sinom koji mi svako jutro kaže: "Možeš ti mama", izjavila je neutješna Ana Mrnjavac.

Ana se prije nekoliko dana uoči same godišnjice smrti svog Denisa, od sina oprostila i emotivnim status na Facebooku.

"Sunce mamino, ovo su dani koje, na poseban način provodim s tobom, vrijeme kada se prisjećam svakog trenutka našeg zajedničkog života i sreće, vraćam tvoje dječačke nestašluke, naša skijanja i planine, tvoje petice iz latinskog i matematike i vješte prstiće kojima ispunjavaš prostor Beetovenovom Mjesečevom sonatom i Shopenovim Proljetnim valcerom.

Tu je i neizmjerna radost ljetnih raspusta, posebno s Antoniem, na moru ili i u Americi..., tu su i najveći problemi svijeta: kako nacrtati čovjeka i razumjeti Antigonu?! Sine moj mili, svakog trenutka, a posebno u ovim tužnim danima sve odiše tobom, svaki kutak ispunjavaš ljubavlju i najljepšim mirisima...", napisala je, oizmeđu ostalog, Ana Mrnjavac.

Godišnjica smrti Denisa Mrnjavca - undefined

Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Godišnjica smrti Denisa Mrnjavca

U poslijepodnevnim satima planiran je i obilazak njegovog vječnog počivališta u Lepenici, na groblju Boljkovići te sveta misa.

Podsjetimo se, Denisa Mrnjavca na najbrutalniji način ubili su njegovi vršnjaci Nermin Sikirić, Ademir Lelović i Berin Talić.

Nermin Sikirić je za ubistvo osuđen na 10 godina zatvora, dok su Ademir Lelović i Berin Talić za pomaganje osuđeni na 15, odnosno 10 godina zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije