Reakcije / Nikolaidis o provokaciji iz Berana: To je užasno, ali evo šta je još užasnije

06. 02. 2021. u 20:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 97

Andrej Nikolaidis, crnogorski romanopisac gostujući u N1 intervjuu žestoko je reagovao na jučerašnji događaj u Crnoj Gori i prijedlog da ulica u Beranama ponese ime ratnog zločinca.

To je užasno, a još užasnije je to što mi nad tim užasom više nemamo pravo da se čudimo. Taj užas ovdje već dugo traje da bi mi bili začuđeni i pitali se, makar i retorički, otkud sad to“, rekao je za N1 Nikolaidis, nakon što je Savjet za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova većinom glasova usvojio da jedna ulica u Beranama bude nazvana imenom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Na pitanje zašto baš sada ovaj prijedlog, Nikoladis kaže da je „vjerovatna veza“ ovog prijedloga u Beranama sa odlukom visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, koja nalaže ukidanje svih odlikovanja osuđenim za ratne zločine u RS.

"Vješta politika teško ostavlja mjesto za slučajnost i prije se demonstrira da oni to „mogu uraditi tamo gdje Visoki predstavnik nema ingerencije“, smatra on. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)