Naučnik koji je promijenio svijet: Nikola Tesla - između genijalnosti i fantazije

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Fon

Budala. Nije znao ni sta ce ni gdje ce, a mogao je biti kralj svijeta. Mala je granica izmedju genijalca i budale.

Jes, trebo je ko Edison.. lopov bit?

>>Budala. Nije znao ni sta ce ni gdje ce, a mogao je biti kralj svijeta. Mala je granica izmedju genijalca i budale. ka Fon<<

Tesla je BOG medju ljudima.

Oko 600 patenata, treba li jos sta? Povadi iz suvremenog zivota sta je Tesla izumio ili sta pociva na njegovim izumima i mozes natrag u srednji vijek. Velim: BOG medju ljudima (jer jedan je BOG, on je nedodirljiv :), ali Tesla je to medju ljudima ).

zong

Pronalazac, izumitelj. Nije bio naucnik. Dva razlicita pojma. Odbacivao neke naucne teorije, koje su se pokazale kao istinite.

dobri naš posvetosavljeni hrvat iz dalmacije

dobri naš posvetosavljeni hrvat iz dalmacije!

Fuk

***

Kao što je

***

Ono sto je odbaceno, to su njegove ideje...

Pronalazac, izumitelj. Nije bio naucnik. Dva razlicita pojma. Odbacivao neke naucne teorije, koje su se pokazale kao istinite. ka zong ..............zato da bi se moglo pljackat milijarde. Nije bila po volji besplatna struja svakome.... A izmedju pronalazaca, izumitelja kako ti zoves i naucnika granica je tanka, tanja od tvoje pameti... Meni ne treba naucnik tipa Einsteina koji tupi o relativitetu, jer za sada covjecanstvo taj relativitet ama bas nikako ne moze iskoristit za svoje dobro. Nasuprot tome elektromotor...... Vidis, paradoksalno, ne treba mi ni naucnik tipa Louisa Pasteura.... Vidjeli smo prije godinu, dvije zasto.... (ali to je samo jedan paradoks, zato sam ga naveo).

/ Najnovije