Naučnik koji je promijenio svijet: Na današnji dan umro je Nikola Tesla

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

AB

Zabluda je da je Nikola Tesla bio Srbin. On je rodjen u Austro-Ugarskoj monarhiji , a otac mu je bio pop Grcke pravoslavne crkve . Posrbljavanje pravoslavnog stanovnistva Balkana krenulo je 1920 godine kad je formirana Srpska pravoslavna crkva i kad su Srbi potplatili Carigradskog patrijarha da SPC preuzme Grcke pravoslavne crkve na Balkanu !

Hauba

Tesla je bio Amerikanac hrvatskog podrijetla i srpskih korijena a u duši bosanac.Sa tetkine strane je bio Njemac iz Mađarske a imao je i još jednu tetku u Norveškoj koja se udala za jednog Belgijanca.

Zong

Pronalazač, ne naučnik

Realno

Lik nikada nije odgovarao u formalno-pravnom smislu za efekte štetne po život i zdravlje djece i trudnica obitelji u svom komšiluku gdje zbog sekundarnih jonizacijskih istosmjernih pražnjenja koja su isijavala iz podova njihovih domaćinstava, a isto tako ni za muljaže sa lažnim osiguračima usljed kojih je lokalna elektrocentrala pregorijevala, pa su se time gasila i svjetla hirurzima tokom operacija pacijenata. Užas.

Ka Realno

A što drugačije može da se očekuje u grubo uzevši 90% muškaraca srpske nacionalnosti osim da ubija žene, djecu, starce, a najradije trudnice zajedno sa plodovima u njihovim utrobama ?

Slučajnost ili nešto drugo ?

... oba njegova roditelja evidentirani su kao sljedbenici takozvanog "hrama svetog save" ...

asd

Igram igrica i upoznao nekog stranca i kaze pitam odakle ste, ako kazu Srbija ja kazem Nikola je Hrvat... i obratno.... prcaju i stranci ahahaha

Genije

Idiotski komentari! Čovjek je bio genije koji je najveći naučnik svih vremena, to i Amerikanci i sav naučni svijet se slaže. A što se tiče nacionalnosti, potiče iz pravislavne svešteničke porodice. Dakle, 100% Srbin.

Vic

Samo glupe bošnje mogu ovako nešto glupo da napišu u komentarima za ovog najvećeg čovjeka koji je ikad rođen, sa ovih prostora. Znao sam da smo glup narod, ali sad sam prestravljen, koliko glup!

Jes

Islamski nacionalisti ne mogu podnijeti činjenicu da je najveći svjetski um ,svih vremena, bio Srbin, pravoslavne vjeroispovjesti! Pakost i zloba su osobine sitnih duša!

Hahaha

Bitno je da multi-kulti bosnje nemaju nijednu ulicu ili skolu sa njegovim imenom u sarajlabadu, iako ih je bilo prije rata, ali kozmopolitske bosnje su to brze bolje zamjenili sa svojim kvaziumjetnicima i fasistima od mustafe busuladzica, mladih muslimana, huseina efendije djoze itd. A o kinu tesla da ne pricam.

/ Najnovije