Nakon smrti Balaševića ista pjesma najslušanija u BiH, Hrvatskoj i Srbiji

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Istini u oci

Riječi ponekad ubijaju, ali češće ubija sklonost ljudska da se jednome smrtno zamjera nešto što se drugome i prešuti i previdi i ne čuje..." I bas tako, nezanemariva masa (doduse samo u istocnom krilu bivse jugoslavije) koja je imala prilike cuti i citati sve one ne bas miroljubive i ne bas civilizovane gafove "velikog kantautora, pjevaca, muzicara i mirotvorca" Balasevicaniste je presutjela, previsjela i nije ih cula. Tu svoju samozadovoljavajucu iluziju o Balasevicu kao istinskom mirovnjaku i intelektualcu ta sira 'homerova slijepa publika' ne moze kriticki orijentiranim ljudima nametnuti ni svojim masovnim lincovanjem nesitomisljenika niti tim jeftinim filistarskim izgovorom "sramota je reci bilo.sta o ovom pokojniku sto njje velicanje njegovog lika i djela"...s tim sto ta masa njegovih idolopoklinika to najvkerovatbije ne bi uradila na nacin primjeren kulturi dijloga...sto bi bio jos jedan dokaz neautenticnosti i njegove i njihove civilizovanosti na koju se toliko pozivaju. A evo i cuvenog stava cuvenog pjesnika Balasevica o svojim "mracnim" juznim susjedima koji ga "progone" i govore "lj" i koji su zljocesti u "pravilju" .... "Povod svega je bilo Kosovo. Zlo je tamo, nakotili se dosljaci iz susednog mraka, iz zemlje bez istorije, bez ptica, bez slikara, balerina, violoncelista... I to je nesretan narod, ne kazem, ali nismo mi krivi sto su uvek bili nesretni. I ne znam kojoj budali je palo na palet da ih usreci i to bas sad, i to ovde, kod nas. Znam kojoj budali, ali o mrtvima sve najbolje... Uglavnom momci su dobili sve. Kuce, zemlju, stanove, dobili su decije dodatke i boracke penzije, gvozdenog konja i celicnu pticu da se rasprostru po celom svetu, a onda su svi diplomirali, magistrirali i doktorirali na svom retkom jeziku, koji niko drugi u svemiru ne razume i ne moze da prekontrolise... I sve je ostalo medju njima. I pitanja i odgovori... Uz malu pomoc svojih prijatelja, preskocili su jedan vek, i primetno smanjili razliku izmedju sebe i civilizacije" "Tri posleratna druga"

Nadima

Trebala je biti najslusanija krivi smo mi. Ali djaba ljudi ne kontaju, jos uvijek misli da je pjevao o pijetlu. Steta sto nije shvacen.

Avaka cast na hrabrosti da razmisljas

>>Riječi ponekad ubijaju, ali češće ubija sklonost ljudska da se jednome smrtno zamjera nešto što se drugome i prešuti i previdi i ne čuje..." I bas tako, nezanemariva masa (doduse samo u istocnom krilu bivse jugoslavije) koja je imala prilike cuti i citati sve one ne bas miroljubive i ne bas civilizovane gafove "velikog kantautora, pjevaca, muzicara i mirotvorca" Balasevicaniste je presutjela, previsjela i nije ih cula. Tu svoju samozadovoljavajucu iluziju o Balasevicu kao istinskom mirovnjaku i intelektualcu ta sira 'homerova slijepa publika' ne moze kriticki orijentiranim ljudima nametnuti ni svojim masovnim lincovanjem nesitomisljenika niti tim jeftinim filistarskim izgovorom "sramota je reci bilo.sta o ovom pokojniku sto njje velicanje njegovog lika i djela"...s tim sto ta masa njegovih idolopoklinika to najvkerovatbije ne bi uradila na nacin primjeren kulturi dijloga...sto bi bio jos jedan dokaz neautenticnosti i njegove i njihove civilizovanosti na koju se toliko pozivaju. A evo i cuvenog stava cuvenog pjesnika Balasevica o svojim "mracnim" juznim susjedima koji ga "progone" i govore "lj" i koji su zljocesti u "pravilju" .... "Povod svega je bilo Kosovo. Zlo je tamo, nakotili se dosljaci iz susednog mraka, iz zemlje bez istorije, bez ptica, bez slikara, balerina, violoncelista... I to je nesretan narod, ne kazem, ali nismo mi krivi sto su uvek bili nesretni. I ne znam kojoj budali je palo na palet da ih usreci i to bas sad, i to ovde, kod nas. Znam kojoj budali, ali o mrtvima sve najbolje... Uglavnom momci su dobili sve. Kuce, zemlju, stanove, dobili su decije dodatke i boracke penzije, gvozdenog konja i celicnu pticu da se rasprostru po celom svetu, a onda su svi diplomirali, magistrirali i doktorirali na svom retkom jeziku, koji niko drugi u svemiru ne razume i ne moze da prekontrolise... I sve je ostalo medju njima. I pitanja i odgovori... Uz malu pomoc svojih prijatelja, preskocili su jedan vek, i primetno smanjili razliku izmedju sebe i civilizacije" "Tri posleratna druga" ka Istini u oci<<

/ Najnovije