Nakon 40 dana teške borbe: Mladi političar iz BiH pobijedio COVID

0
Radiosarajevo.ba
Nakon 40 dana teške borbe: Mladi političar iz BiH pobijedio COVID
FOTO: Facebook / Nikola Vukčević

Nikola Vukčević je na proteklim lokalnim izborima bio kandidat za vijećnika u Banjoj Luci, na listi Socijalističke partije pod rednim brojem četiri.

Ipak, početkom oktobra je osjetio prve simptome COVID-a, a već za nekoliko dana se našao u bolničkom krevetu u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, na Klinici za intenzivnu medicinu, piše srpskainfo.com.

Priključen je na respirator, intubiran i uveden u indukovanu komu.

Bile su mu neophodne i redovne transfuzije krvi, pa je upućen apel svima koji imaju, inače rijetku, krvnu grupu A negativna, da pomognu Nikoli.

Na apel se odazvalo hiljade davaoca krvi.

Nakon 40 dana teške borbe, ovaj 32-godišnji mladić je pobijedio koronu.

To je potvrdio i njegov prijatelj Davor Strika, koji je u teškim danima bio uz njega i njegovu porodicu mladu suprugu i kćerkicu, osmomjesečnu bebu, piše sprskainfo.com.

"Oporavak ide u željenom pravcu. Nikola je van životne opasnosti i nadamo da će se uskoro vratiti svojoj kući i porodici. Zahvaljujemo svima koji su ga u ovim teškim danima podržavali, a posebno ljudima iz cijele RS, koji su darovali krv neophodnu za Nikolino liječenje. Želimo brz oporavak svima zaraženima od COVID-a", poručio je Strika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije