Na današnji dan ubili su Vedrana Puljića...

Radiosarajevo.ba
Na današnji dan ubili su Vedrana Puljića...
Avaz / Ilustracija
Prije tačno sedam godina ubijen je navijač fudbalskog kluba Sarajevo, 24-godišnji Vedran Puljić.

Mladić je ubijen iz vatrenog oružja, 4. oktobra 2009. godine, u masovnim neredima navijača Širokog Brijega i Sarajeva koji su u popodnevnim satima izbili u neposrednoj blizini stadiona Pecara. 

Prvobitno se smatralo da je Puljić ubijen oštrim predmetom, te da je podlegao na putu prema Domu zdravlja Široki Brijeg, ali je ipak dan poslije, obdukcijom tijela utvrđeno da je Puljić ubijen hicem iz vatrenog oružja.

Prema kasnijim saznanjima, utvrdilo se da je za ubistvo Vedrana Puljića osumnjičen Oliver Knezović, iz Širokog Brijega. Knezović je prvenstveno zadržan u pritvoru, a sam se predao i priznao pucanje na navijače, ali je nakon nekoliko dana pobjegao iz pritvora.

U martu ove godine počelo je suđenje Knezoviću u Hrvatskoj, u Splitu. Izjasnio se da "nije kriv".

Ostala su sjećanja....

Nekoliko dana nakon utakmice, predstavnici zapadnohercegovačkog i sarajevskog kantona na sastanku u Širokom Brijegu izrazili su saučešće porodici nastradalog navijača Sarajeva, Vedrana Puljića i istaknuli da se mora utvrditi istina o okolnostima nereda i ubistva navijača Sarajeva.  

Vedranovoj sahrani prisustvovalo je više hiljada građana, dok danas grob posjećuju porodica i navijači Sarajeva. 

FK Sarajevo je sjevernu tribinu Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" - Koševo nazvao "Tribina Sjever - Vedran Puljić".

"Ovim želimo da odamo počast momku koji je svoj život dao za FK Sarajevo, a čiji ubica se i dalje nalazi na slobodi, što je nedopustivo!" izjavio je tada generalni direktor FK Sarajevo Dino Selimović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije