Na današnji dan je preminuo Adil Zulfikarpašić: Filantrop koji je reafirmirao nacionalno ime Bošnjak

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Serajurtes

Adil jedan od nasih velikana

E jesi nas usrećio

Bosanaca više nema zbog tvojih ideala

Ah...Beg ko beg ...

Puno bi ljepše i korisnije bilo da je ovaj čovjek u svom vremenu javno objelodanio sve i jednog potajnog neprijatelja Bosne, u našim redovima, sem onih koji su je javno napadali. Možda se danas ne bi klali između sebe, imali bi više digniteta i bili bismo jasnije orjentisani. Počevši od Vasiljevićevih DB-ovih krtica Izetbegovića i Muslimovićevih operativaca pa do Orića i ostalih nižerangiranih ubica i inicijatora kontroliranih zločina. Dakle, PRAVIH neprijatelja Bosne i muslimana u njoj, a tako i svih ostalih. A bilo ih je, i danas ih je previše ovdje. Ali, naravno, Beg je više volio sopstvenu reputaciju i slavu kroz stidljive priče o partizanstvu i mokre snove o Bošnjakistanu od dobrobiti svih ljudi koji žive tu. Beg kao Beg, pajel...Cijeneći njegovu rolu u svim događajima, ipak smo ostali u mentalnoj buli još bogzna koliko godina. Dok nam oko zemlje i u zemlji slobodno vršljaju fašistički kerovi i hrane nas godinama primitivizmom i zlom s Istoka i Zapada. I ko zna do kada i do koje generacije ..

..Bega i vanago ....

I naravno, danas se, od problema i ataka s Istoka i Zapada više niko ne pita kako to da su poubijani svi oni za kojima se masovno krenulo u odbranu Bosne, onakve kakva je ona uvijek bila i kakva je trebala da bude? Kako to da su poubijani na razne načine Ćele, Caco, Šehović, Zajko, Nanić, Juka, Blaž Kraljević, Alagić, Halilovićeva familija i milion takvih a živi ostali Karavelić, Orić, Muslimović, Mujezinović i metar njih na čiji pomen čovjeka tjeraju na povraćanje? Kako to da su borci i invalidi na najnižoj društvenoj ljestvici a Konakovići i Bakirovi lažni jurišnici nas uvjeravaju kako su hrabro jurišali na neprijateljske položaje, a Malezijski sudenti nam drže pare? Možda baš zato što se Beg usaglasio s Alijom da ponovo, ali ovaj put samo mi, budemo Bošnjaci? A ostali da budu šta? Buranija?

eki BEG ....

Ko veli Beg, eto kad su pravoslavci i katolici iz Bosne postali politički pod mentorstvom ratnih politika susjednih država nazor Srbi i Hrvati u Bosni i Hercegovini, e sad ćemo mi postat eto Bošnjaci, a vi, iako to objektivno i niste, eto budite i dalje? I gdje smo sad? Šta smo? I gdje je Bosna? Došlo je dotle da je neki, pored nekakvih entiteta i kantona još dijele na Bosnu i na Hercegovinu?!? I kakva je razlika? Šta imamo? Njegovane neuke degenerike i one za dlaku namazanije glavešine s kravatama koji im uzimaju sve, od para do života? I tako cijeli život? Paradoksalno je da narod kome je u njihovoj najsvetijoj knjizi piše IKRE (čitaj, uči), u svojim redovima ima toliko nepismenih i neukih. A niti ostali nisu nimalo bolji, zaista ....E moj Beže, Bošnjače, što nisi s Titom, Kočom ili Blumom dogovorio to svoje BOŠNJAK, rezervisano samo za muslimana ..... ????

IKS

Vece smece od Alije, okretale mu se kosti u tabutu na 8000 obrtaja!

Nadimak...

I naravno, danas se, od problema i ataka s Istoka i Zapada više niko ne pita kako to da su poubijani svi oni za kojima se masovno krenulo u odbranu Bosne, onakve kakva je ona uvijek bila i kakva je trebala da bude? Kako to da su poubijani na razne načine Ćele, Caco, Šehović, Zajko, Nanić, Juka, Blaž Kraljević, Alagić, Halilovićeva familija i milion takvih a živi ostali Karavelić, Orić, Muslimović, Mujezinović i metar njih na čiji pomen čovjeka tjeraju na povraćanje? Kako to da su borci i invalidi na najnižoj društvenoj ljestvici a Konakovići i Bakirovi lažni jurišnici nas uvjeravaju kako su hrabro jurišali na neprijateljske položaje, a Malezijski sudenti nam drže pare? Možda baš zato što se Beg usaglasio s Alijom da ponovo, ali ovaj put samo mi, budemo Bošnjaci? A ostali da budu šta? Buranija? ka ..Bega i vanago .... majmuncino glupa, jel ti to u istu recenicu stavljas rahm. Ćelu i smrdljivo pasce zvano caco? A da ne pricamo o tim da u istoj recenici spominjes rahm kom. Nanića? **** ti sve svoje glupo, ONO našlo nekom nesto objasnjavati

/ Najnovije