Miroslav Lilić je govorio da je tremaš: Kada je čitao vijest o Titovoj smrti, nosio je krive hlače

1
Radiosarajevo.ba
Miroslav Lilić je govorio da je tremaš: Kada je čitao vijest o Titovoj smrti, nosio je krive hlače
Foto: Printscreen / Miroslav Lilić

Dugogodišnji urednik na Televiziji Zagreb i HTV-u Miroslav Lilić umro je u 80. godini.

Imao je karijeru dugu 43 godine. Lilića će, između ostaloga, mnogi pamtiti po tome što je prvi objavio vijest da je umro Josip Broz Tito. Za sebe je govorio da je neviđen tremaš, a temu je imao i tada. Bio je toliko nervozan da je obukao krivu odjeću.

"Pročitao sam vijest, gledao još par sekundi u kameru i htio ustati sa stolca. No, na svoj užas shvatim da na sebi imam plave traperice koje sam zaboravio zamijeniti crnim hlačama!" opisao je Lilić u svojoj autobiografiji.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Ostanem sjediti, režiser me drži u kadru i dodam što mi je prvo palo na pamet: 'Poštovani gledatelji, od ovog trenutka Jugoslavenska radiotelevizija započinje emitiranje izvanrednog programa'", dodao je.

Prvi posao bio mu je u rudniku

Tokom svoje dugogodišnje karijere radio je kao novinar, direktor programa TV-a Zagreb i HRT-a, urednik TV Dnevnika, glavni urednik Nove TV, ali i predsjednik uprave diskografske kuće Croatia Records. No Lilićev prvi posao bio je u rudniku. Roditeljima je svojedobno rekao da mu škola baš i nije zabavna i da bi radije radio. Otac mu je tu želju ispunio.

[related]https://youtu.be/6K4WzUgzF3w[/related]

Miroslav je tako pola godine radio u rudniku, potom se zaposlio u Jugoplastici, radio u skladištu pa se naposljetku vratio u školu. Početkom 1965. godine otišao je u Zagreb gdje je studirao i naposljetku se zaposlio na televiziji Zagreb.

U ratu osmislio je i sa saradnicima pokrenuo 24-satni Program za slobodu, jedan od najzahtjevnijih projekata u povijesti TVZ-a, te inicirao suradnju s autorima i izvođačima antiratnih glazbenih spotova (Stop the War Tomislava Ivčića te Moja domovina Zrinka Tutića i Rajka Dujmića).

Preminuo Miroslav Lilić: TV voditelj koji je objavio vijest da je umro Josip Broz Tito

Preminuo Miroslav Lilić: TV voditelj koji je objavio vijest da je umro Josip Broz Tito

Penzionisao se 2009.

Nakon odlaska u penziju Lilić je za sebe govorio da je zadovoljan čovjek. Malo ga je mučilo zdravlje, no prestao je pušiti i redovito je posjećivao doktora.

Godine 2011. objavio je autobiografiju Bez cenzure, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije