! / Marjanović: Ne moramo se "naučiti živjeti" s time, vi morate naučiti da radite

20. 01. 2021. u 07:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 45

Prof. dr. Damir Marjanović reagirao je na izjave člana Predsjedništva Milorada Dodika i ministrice civilnih poslova Ankice Gudeljević vezane za vakcine. 

Kako je kazao, nemam običaj da daje ovakve komentare, ali kada je nešto jadno, bijedno i patetično, onda ne može drugačije da se reaguje. Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cjelosti:

Dakle danas je gospodin Dodik rekao da će moliti gospodina Vučića da Srbija dodijeli "nešto vakcina" RS-u. Prije par dana je ministrica "civilnih poslova" gospođa Gudeljević, inače profesorica njemačkoga jezika jake "stranačlke biografije", prekorila sve nas i rekla nam da moramo biti strpljivi glede vakcina, jer "BiH je politički složena zemlja"i "da se moramo naučiti da živimo s time".

U isto vrijeme u Srbiji danas počinje masovna vakcinacija jer su njihove vlasti (kakve god one bile) obezbijedile više od milion doza vakcina od najmanje tri različita proizvođača! Vjerujem da bi u nekom filmu gospodin Vučić mogao pitati gospodina Dodika što te tvoj narod plaća dva puta više nego mene moj kada nisi sposoban da im obezbijediš vakcinu, već se oslanjaš na stalno moljakanje, ili, pak, bi gospođu Gudeljević neko mogao podsjetiti da ni Srbija nije baš u EU i da je daleko od "savršene jednostavne zemlje", ali da su dva puta slabije plaćeni ministri te zemlje, ma kakvi oni bili, ipak obezbijedili zavidan broj vakcina svojim građanima.

Na kraju zanimljivo je kako uvaženoj ministrici ova "politički složena država" ipak pronađe načina da redovno isplati izuzetno visoku, i čini se ničim zasluženu, platu svaki mjesec! E vidite ministrice, ne moramo se "naučiti živjeti" s time, nego se Vi morate naučiti da radite svoj posao za koji ste definitivno preplaćeni! Kako rekoh na početku: jadno, bijedno i patetično!


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (9)