Mektić branitelju HVO-a koji je napravio haos na Kupresu: "Idemo bagru zajedno tući"

Radiosarajevo.ba
Mektić branitelju HVO-a koji je napravio haos na Kupresu: "Idemo bagru zajedno tući"
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Dragan Mektić

Vladislav Berić je branitelj HVO-a koji je na Kupresu prekinuo svečanu akademiju, a njegova poruka Draganu Čoviću i Borjani Krišto odjeknula je regijom.

"Potomstvo mi je u Njemačkoj, a djeca Borjane Krišto i Dragana Čovića se sva uhljebila. Gdje su moja djeca? Ja sam ušao prvi na Kupres sa specijalnom livanjskom policijom. Ranjen sam. Koga hvališ? Ja sam ranjene i mrtve ovdje previjao i gledao, a nisu ni Borjana ni Čović koji ne daju mome djetetu živjeti", kazao je branitelj tada.

Branitelj HVO-a na Kupresu: Moje dijete u Njemačkoj, a Čović svoje uhljebio
Pogledajte kako je izgledao incident na 25. godišnjici oslobođenja Kupresa

Kako je ovaj čovjek javno rekao ono što zapravo svi mislimo, s pravom je u medijima postao izrazito tražena ličnost.

U ispovijesti koju je jučer dao, dodao je i ovo - "najradije bi se zahvalio četniku koji me je pogodio jer u suprotnom ne bi imao penziju od koje živio".

Berić je tako oduševio i ministra sigurnosti naše države Dragana Mektića, koji mu je na Twitteru napisao:

"To legendo, jebi*a takva vremena bila svako se borio na svojoj strani, mislim da se niko nije borio za ovo što danas imamo, ali bi sada mogli zajedno da 'tučemo' ovu bagru koja nas opljačka i otjera nam djecu odavde. Volio bih da se sastanem sa tobom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije