... / Pogledajte kako je izgledao incident na 25. godišnjici oslobođenja Kupresa

04. 11. 2019. u 07:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Tokom jučerašnjeg dana na brojnim društvenim mrežama i portalima u Bosni i Hercegovini i regionu, pisalo se o incidentu prilikom obilježavanja 25. godišnjice oslobođenja Kupresa.

Podsjetimo, nakon održane svete mise, upriličena je svečana akademija, koju je prekinuo jedan od branitelja Hrvatskog vijeća odbrane (HVO). Sve se dogodilo tokom govora generala HVO-a Stanka Baje Sopte.

Branitelj HVO-a na Kupresu: Moje dijete u Njemačkoj, a Čović svoje uhljebio

Na Kupresu je danas obilježena 25. godišnjica oslobođenja Kupresa. Tom je prilikom slavljena sveta misa u crkvi Svete obitelji, a potom je održana svečana akademija. Tokom govora generala Stanka Baje Sopte jedan od branitelja je prekinuo govor generala Sopte. "Potomstvo mi je u Njemačkoj, a djeca Borjane Krišto i Dragana Čovića se sva uhljebila.

"Potomstvo mi je u Njemačkoj, a djeca Borjane Krišto i Dragana Čovića se sva uhljebila. Gdje su moja djeca? Ja sam ušao prvi na Kupres sa specijalnom livanjskom policijom. Ranjen sam. Koga hvališ? Ja sam ranjene i mrtve ovdje previjao i gledao, a nisu ni Borjana ni Čović koji ne daju mome djetetu živjeti”, rekao je branitelj i dodao:

Ja sam ušao ovdje u Kupres. Ja znam tko je ušao. S lijeve strane Kupreških vrata sam ja ušao, a general Mijo Jelić s desne strane s Hercegovcima. Kome ga pričaš?!”.

Ubrzo je reagirao Sopta. 

”Ta priča nije za ovo mjesto i ovaj dan. Ovdje častimo i slavimo mrtve”, odgovorio je general Sopta branitelju.

Na kraju, incident je prekinuo kupreški načelnik Milan Raštegorac Komo kazavši kako Kupres nije mjesto za političke obračune.

”Nemojte u Kupres dolaziti “ispravljati krive Drine”. Ovo je treći put da se ovakvo nešto događa. Ja se tresem. Zašto u Kupres dolazite uvijek tražiti neke probleme”, kazao je Raštegorac.

Pogledajte kako se sve odigralo:

NEMA KOMENTARA