Martina Mlinarević: Od prvog dana ponavljam da nemam diplomu, nisam to krila

Radiosarajevo.ba
Martina Mlinarević: Od prvog dana ponavljam da nemam diplomu, nisam to krila
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Martina Mlinarević

"Od prvog dana, od kad sam dobila ponudu da budem veleposlanica ja ponavljam da nemam diplomu, nikad to nisam krila", kazala je Martina Mlinarević.

Bh. književnica Martina Mlinarević ovako je odgovorila na tekstove iz proteklih dana, u kojima se kritizira to što je imenovana za ambasadoricu, a nema fakultetsku diplomu.

"Željko Komšić mi je rekao da sam imenovana iz reda zaslužnih građana, i da u mom slučaju to ne predstavlja problem. Kako se približio trenutak mog odlaska, vijest da nemam diplomu se pojavila u medijima kao da ja to ne govorim od prvog dana. Sa samo jednim razlogom, da me se diskreditira.

Zadnja informacija koju imam je da će inspekcijski organi provjeriti moje imenovanje, tako da je sve što imam da kažem, neka institucije rade svoj posao'', rekla je između ostalog Martina Mlinarević u gostovanju na Face televiziji, dan nakon promocije njenog novog romana Bukača u Sarajevu, javlja Bljesak. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije