Komemoracija: Abdulah Sidran je krunski biser bosanskohercegovačke kulture

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

istina

Natakli Hanku Paldum kako se potpisuje,to je jedino sto zna napisati,motacica pita od Cajnica ni osnovnu skolu nije zavrsila i ni veselu svesku nije uspjela procitati ali eto ona kod akademika dosla da se upise.

Das ist Walter

Tuga do neba. Prepuno Narodno. Utrkuju se "poznati", "javne ličnosti", "uglednici", " politički dužnosnici" - da vide i da budu viđeni. Da javno, pred kamerama, ritualno pokažu svoju tugu, žaljenje, bol, krokodilske suze. Prepuno Narodno. A jednoga Marka Vešovića ispratila je ravnodušna tišina. I strašna praznina Narodnog pozorišta. Nigdje nije bilo zvaničnika, uglednika.Nigdje nije bilo članova Predsjedništva, gradonačelnice. Nigdje nikoga na komemoraciji Marku Vešoviću. Tek šačica usamljenika i posljednjih sarajevskih Mohikanaca. Tuga i sramota do neba. Spavaj mirno, Sarajevo...

mamamia

jel bio Kusta , a neko iz SANU u pozoristu danas ?

Bosna bez sna

>>Tuga do neba. Prepuno Narodno. Utrkuju se "poznati", "javne ličnosti", "uglednici", " politički dužnosnici" - da vide i da budu viđeni. Da javno, pred kamerama, ritualno pokažu svoju tugu, žaljenje, bol, krokodilske suze. Prepuno Narodno. A jednoga Marka Vešovića ispratila je ravnodušna tišina. I strašna praznina Narodnog pozorišta. Nigdje nije bilo zvaničnika, uglednika.Nigdje nije bilo članova Predsjedništva, gradonačelnice. Nigdje nikoga na komemoraciji Marku Vešoviću. Tek šačica usamljenika i posljednjih sarajevskih Mohikanaca. Tuga i sramota do neba. Spavaj mirno, Sarajevo... ka Das ist Walter<< Davno je- ima tome već 21 godina- veliki Oskar Danon rekao: " Sarajevo nije više ono moje, ni Beograd, Zagreb...Ali Eroika, Peta i Sedma, Deveta, Bach, Mozart, Smetana, Musorgski, Šostakovič, Prokofijev...ostali su uvijek isti. I moji." Tako će biti i s ovim licemjerjem oko mrtvog Avde. I sa sramotnom nepravdom za života i u smrti prema Marku Vešoviću. Svi ovi "poznati" i "ugledni" će nestati i biti zaboravljeni. A djela, i njihovi tvorci kroz njih, ostaju.

ganci

***

Stvarno

Cudno da nepismeni narod ovoliko kao obožava pjesnika. Možda zato sto nije pomicao granice njegove i njihove vlastite zatucanosti i patrijarhalizma.

Ne pijem dok Paja vozi

Natakli Hanku Paldum kako se potpisuje,to je jedino sto zna napisati,motacica pita od Cajnica ni osnovnu skolu nije zavrsila i ni veselu svesku nije uspjela procitati ali eto ona kod akademika dosla da se upise. ka istina Istina je da ti ne znaš ko je Hanka Paldum. Školovana je Hanka bolan

***

***

/ Najnovije