FB / Izetbegović: Žbanić i ekipa trajno ovjekovječili istinu o genocidu u Srebrenici

26. 04. 2021. u 14:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije oglasio se putem Facebooka o filmu "Quo vadis, Aida?".

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"'Quo vadis, Aida?' je ostvarenje koje nadilazi okvire i domete filmske umjetnosti, te predstavlja svjedočanstvo o genocidu u Srebrenici koje će, uz sudske presude, ostati kao historijski i umjetnički zapis koji može pomoći da se takav zločin više nigdje ne ponovi.

Sama činjenica da se film Jasmile Žbanić 'Quo vadis, Aida?' našao u užoj konkurenciji za najprestižniju filmsku nagradu Oscar ogroman je uspjeh za ekipu koja je učestvovala u njegovom stvaranju, ali i bosanskohercegovačku kinematografiju i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Jasmili Žbanić i cijeloj ekipi filma'Quo vadis, Aida?' upućujem najiskrenije čestitke na ostvarenom uspjehu. Nesumnjivo je da su svojim ostvarenjem obilježili bosanskohercegovačku kinematografiju, ali i da su trajno ovjekovječili istinu o genocidu u Srebrenici i učinili je dostupnom cijelom svijetu. Ta činjenica važnija je od svake filmske nagrade i priznanja", poručio je Izetbegović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)