Izetbegović: Žbanić i ekipa trajno ovjekovječili istinu o genocidu u Srebrenici

6
Radiosarajevo.ba
Izetbegović: Žbanić i ekipa trajno ovjekovječili istinu o genocidu u Srebrenici
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije oglasio se putem Facebooka o filmu "Quo vadis, Aida?".

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"'Quo vadis, Aida?' je ostvarenje koje nadilazi okvire i domete filmske umjetnosti, te predstavlja svjedočanstvo o genocidu u Srebrenici koje će, uz sudske presude, ostati kao historijski i umjetnički zapis koji može pomoći da se takav zločin više nigdje ne ponovi.

Sama činjenica da se film Jasmile Žbanić 'Quo vadis, Aida?' našao u užoj konkurenciji za najprestižniju filmsku nagradu Oscar ogroman je uspjeh za ekipu koja je učestvovala u njegovom stvaranju, ali i bosanskohercegovačku kinematografiju i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Jasmili Žbanić i cijeloj ekipi filma'Quo vadis, Aida?' upućujem najiskrenije čestitke na ostvarenom uspjehu. Nesumnjivo je da su svojim ostvarenjem obilježili bosanskohercegovačku kinematografiju, ali i da su trajno ovjekovječili istinu o genocidu u Srebrenici i učinili je dostupnom cijelom svijetu. Ta činjenica važnija je od svake filmske nagrade i priznanja", poručio je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije