Hafiz Bugari: Postom se istinski povežimo

5
Radiosarajevo.ba
Hafiz Bugari: Postom se istinski povežimo
Facebook / Sulejman Bugari

Hafiz Sulejman Bugari uvijek iznova riječima, lijepim porukama, ali posebno, poučnim životnim pričama dotiče srca ljudi i podstiče na razmišljanje.

Povodom približavanja kraja Ramazana, hafiz je uputio važne poruke o mubarek noćima, sa posebnim osvrtom na noć Kadra, sudbine.

"Prva desetica Ramazana je milost, druga oprost, treća zaštita od vatre. Svaki čovjek je željan milosti, bez nje nema života, razumijevanja, ljubavi, bez oprosta - nema duhovne širine. Oprosti, ako želiš da napreduješ, onome ko oprašta skida se jedna vrsta okova. To je nešto kroz šta prolazi čovjek. Nemojte napadati druge za učinjeni grijeh jer možete i vi zapasti u istu situaciju, dakle ne isplati se da čovjek ne oprašta, da napada itd", ističe Bugari.

Naglašava kako svako od nas treba da popravlja sam sebe, da radimo na sebi.

"Noć želja je prva noć blaga, noć miradža u prostranstva i treća je noć čišćenja, noć Berata, oslobađanje od grijeha. One su priprema i dobrodošlica ne bili se povezali sa postom. Zapitajmo se svi. Noć želja nas podsjeća kakav je nivo naše želje, koja je njena meta. Ako pročistimo našu želju, želeći ono što čovjeka čini čovjekom, zato i nastupa ta blaga noć, slijedeća je noć Miradža gdje duša dobija svoju misiju", kazao je izmeđuostalog Bugari.

Više o postu, vrijednostima kojima se posvećujemo da dostignemo svoju orginalnost poslušajte u videu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije