Hafiz Bugari objavio jednu od svojih mukabela: Pazite šta želite...

0
Radiosarajevo.ba
Hafiz Bugari objavio jednu od svojih mukabela: Pazite šta želite...
Facebook / Sulejman Bugari

Mukabela je posebnost u ramazanu za vijernike. Mukabela je zajedničko učenje Kur'ana tokom ramazana, a u prevodu s arapskog znači okupljanje.

Svakodnevno se uči po jedan džuz, ili 20 stranica, kako bi se do Bajrama proučio cijeli Kur'an.

Nažalost zbog situacije koju diktira pandemija koronavirusa, vijernici nisu u mogućnosti kako je to inače dugogodišnja tradicija da prisustvuju mukabelama u džamiji. 

Hafiz Sulejman ef. Bugari na svom Facebook profilu podijelio je jednu od prijašnjih mukabela na kojoj je tefsirio, tj. pojašnjavao ajete iz Kur'ana.

Skrenuo je pažnju na važnost onoga što želimo ističući "pazite šta želite, dobit ćete to, ako iskreno nečemu težimo zasigurno da dobijemo". Nažalost nekad ono što želimo nije dobro po nas ili dobijemo u periodu kada to više ne želimo, ali je činjenica da ostvarimo. 

"Svi težimo da nemamo problema, da nemamo belaja, radimo samo da ne bi imali problema. Kažu ljudi Jarabi ne daj mi da imam iskušenja, to je isto kao da ne tražiš da se očistiš, recite Gospodaru ne daj mi iskušenje koje me vodi u zabludu", poručuje između ostalog hafiz Bugari. 

Predavanje poslušajte u videu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije