Glumac Robert Budak preminuo u 27. godini

Radiosarajevo.ba
Glumac Robert Budak preminuo u 27. godini
Foto: Facebook / Robert Budak

Zagrebački glumac Robert Budak preminuo je u nedjelju u 27. godini.

"Za mjesec dana smo trebali skupa početi raditi novu predstavu u ZKM-u kojoj smo se oboje jako veselili. Danas nas je napustio dragi i beskrajno talentiran Robert Budak, iz interne zezancije zvan 'ujače'. Previše prerano. Ujače lijepo putuj", napisala je na društvenim mrežama njegova kolegica Arija Rizvić.

Nastupao je u predstavama 'Sherlock Holmes', 'Alisa u zemlji čudesa', 'Romeo i Giulietta', 'Tit Andronik' i 'Zdrav i čisti dom' u ZKM-u.

Dobio je i nagradu hrvatskog glumišta 2017. godine za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, za ulogu u predstavi Taksimetar Gorana Vojnovića u režiji Matka Raguža i produkciji Teatra Exit iz Zagreba.

Glumio je u filmovima 'Zagreb Cappuccino', 'Mala kavana' i 'S one strane' te serijama 'Stipe u gostima' i 'Horvatovi'. U subotu navečer glumio je u predstavi Rene Medvešeka 'Huddersfield' u ZKM-u, dok je nedjeljna otkazana.

Od Budaka su se oprostile mnoge kolege, među kojima su Tihana Lazarević i Jelena Perčin.

"Upravo sam saznao da je jedan od mojih srednjoškolskih kolega i jedan od najtalentiranijih glumaca koje sam upoznao, preminuo danas ujutro. Robi, bio si stvarno jedinstven lik, i bilo mi je zadovoljstvo biti s tobom u 'Phantom Of The Opera' prije 9 godina", napisao je pjevač Dino Jelušić, objavila su 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije