General Dudaković pobijedio koronu, danas će biti pušten iz bolnice

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ponosni Krajišnik!

Ratna sjećanja Milorada Ulemeka Legije: Kako je vrijeme odmicalo, borbe su postajale teže, a njemu je sve to više ličilo na partiju šaha. “Kada smo jesenas došli na ovaj deo ratišta sa svojom malobrojnom trupom i kada sam shvatio kakva je bitka trebalo ovde da se odvija, ušao sam sa puno energije, elana i volje. Međutim, kako je vreme prolazilo, shvatio sam da je ovo borba protiv vetrenjača. Na momente sam se baš osećao kao Don Kihot, ali opet nisam hteo da klonem”, opisuje Legija. Iako je bilo predviđeno da se Kladuša zauzme za sedmicu dana, njeno osvajanje trajalo je gotovo dva mjeseca. Protivnik, na čelu s Dudakovićem, svaki njihov brzoplet potez kažnjavao je i dodatno zagorčavao napredovanje te velike operacije za koju su svi mislili da će teći vrlo jednostavno. Onda kada nije imao dovoljno snaga da se neprijatelju suprotstavi direktno, Dudaković je skupljao snage i udarao na potpuno drugom kraju fronta. Time je trošio neprijateljsku energiju, pa je Legija često morao stati s napadom da bi se začepila pukotina na drugoj strani. Bilo da je to radio Dudaković ili Nanić, Legiji je to bio logičan potez pravog stratega. “‘Aferim, efendijo, ko god da si’, rekoh svome nepoznatom protivniku dok sam gledao kartu i čekao tačan izveštaj’”, piše Legija nakon jedne tako provedene akcije. Na drugom mjestu, pak, navodi sljedeće: “Morao sam da u sebi ipak čestitam Dudakoviću, jer je dobro nadmudrio i, da ne kažem, povukao za nos ove naše konje od generala. I sam sam bio zadovoljan, jer sam ga ipak provalio, mada mi to ništa nije vredelo.”

Bezveze

Sila nebeska? Nebudi smjesan i neuzdizi se da nebudes silom bolno spusten.

Bezveze

Sila nebeska? Nebudi smjesan i neuzdizi se da nebudes silom bolno spusten.

Hm

Ratni zločinac! Ni bog neće zlo da uzme sebi!

Bosnjacki zlocinac

Trailer filma o atifu dudakovicu: https://youtu.be/KuBsEtkoIJo Link za komplet film sa emisijom o ovom "heroju": https://youtu.be/GI1TYsbrW9I

@ponosni krajisnik

Sto lazes? Sto vas dudakovic nije deblokirao nego ste umirali od gladi u srpskom okruzenju i umrli bi da vam hvo i regularna hrvatska vojska nije dosla u pomoc da vas oslobodi i sada se vi bosnje kitite njihovim perjem. Fuj, koji ste vi lazovi, zato cemo se i odvojiti od vas.

/ Najnovije