Field za Radiosarajevo.ba: Ključno je da lideri dogovaraju kretanje naprijed

O. K.
Field za Radiosarajevo.ba: Ključno je da lideri dogovaraju kretanje naprijed
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Matthew Field

Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matthew Field prokomentirao je za Radiosarajevo.ba nedavni sporazum lidera SDA, HDZ-a i SNSD-a o formiranju vlasti u Bosni i Hercegovini.

Izetbegović, Dodik i Čović potpisali Principe za formiranje vlasti

„Pozdravljamo sve korake ka formiranju vlasti na svim nivoima.  Deset mjeseci nakon izbora, ključno je da politički lideri dogovore kretanje naprijed, kako bi se moglo početi sa implementacijom reformi i djelovanju u najboljem interesu svih građana.  Na kraju dana, svi politički lideri trebaju biti ocjenjivani na osnovu postignutih rezultata u tom pravcu.  Ova zemlja ne može priuštiti dalje gubljenje vremena, posebno u godini bez izbora“, kazao je za Radiosarajevo.ba Field.

Pročitajte dokument koji su danas potpisali lideri SDA, HDZ-a i SNSD-a

Komentirajući stavku o NATO putu Bosne i Hercegovine, Field je istakao da se njime obavezuje unaprjeđenje odnosa sa NATO-om i poštivanje ranijih odluka. 

„NATO savez je dao jasan i pozitivan signal BiH, priliku koja se ne bi trebala propustiti.  Ovo je prilika da se slijedi primjer susjeda u regionu, uključujući i Srbiju, koji imaju široku i praktičnu saradnju sa NATO-om“, istakao je britanski ambasador u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije