Ef. Cerić ljutito poručio Mijatoviću: Sad vam je za sve kriv Bakir

32
Radiosarajevo.ba
Ef. Cerić ljutito poručio Mijatoviću: Sad vam je za sve kriv Bakir
FOTO: Arhiv / Mijatovic i Ceric

Jučerašnje izjave lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića u kontekstu rata izazvale su dosta pažnje i reakcija.

Nakon jučerašnje objave potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića na Facebooku, gdje je, uz ostalo, pozvao Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika da ne sluđuju javnost i da, ako hoće rat, zajedno odu iz BiH, te da to riješe njih dvojica, na društvenim mrežama oglasio se dr. Mustafa ef. Cerić, aktuelni savjetnik reisu-l-uleme dr. Huseina ef. Kavazovića, te poglavar IZBiH u periodu od 1993. do 2012. godine.

U oštro intoniranoj objavi na društvenim mrežama snažno se obrušio na potpredsjednika SDP-a.

"Nikad niko od Bošnjaka/Bosanaca nije rekao da je srpski narod genocidan. Naprotiv, Bošnjaci/Bosanci stalno pozivaju srpsku politiku, SANU i SPC, da prestanu sakrivati presuđene ratne zločince, Karadžića i Mladića, iza cijelog srpskog naroda!

Bošnjaci/Bosanci pozivaju srpsku politiku da prestane biti utočište genocidnim srpskim pojedincima kako bi se skinula genocidna stigma sa cijelog srpskog naroda!

Ali srpska politika svojim upornim poricanjem genocida od strane pojedinaca, nameće srpskom narodu kolektivnu krivnju za genocid!", piše Cerić

Kako to, pitao je Cerić, Vi ne možete da razumijete, Mijatoviću?

"Možda vam to treba objasniti na ćirilici? Kažite nam, ako treba i to ćemo učiniti - sve za vas - džaba! Zaista, Vaša galama, Mijatoviću, na Bakira Izetbegovića, ne samo da nema nikakvo razumno uporište, već je ogavno licemjerna, kao što je licemjerna i Vaša konstatacija da Bakir ne smije doći u Banja Luku bez policije, a vi smijete doći ili otići gdje god hoćete po Bosni! Pa, Mijatoviću, čija je to sramota? Bakirova ili vaših četnika, koje Vi štitite i tovite u Banjoj Luci dok mi u mubarek ramazanu postimo?
Nikako, Mijatoviću, da se oslobodite kompleksa onoga koji se ponosi na ono na što se normalan čovjek stidi", dodao je.

Vi nam se, nastavio je Cerić, predstavljate kao neki drugačiji srpski političar, zovete nas vašom braćom?

"Mijatoviću, mi smo se nagledali i naslušali takvih srpskih navlakuša i ljubaznika koji su nas mamili sebi poput onog Bošnjaka, koji je svog sina Nermina zvao da mu se odzove kod Srba! Niko u toj prevrtljivoj "ljubaznosti" ne može biti veći od Dodika kao bivši "brat" Bošnjaka/Bosanaca, kao ni od Vučića, koje je veliki prijatelj Bošnjaka/Bosanaca u Beogradu! Mijatoviću, Vi ste zakasnili s tim udaranjem po našim bošnjačkim/bosanskim emocijama. Nije nas više ni briga jeste li vi Srbin i Bosanac niti da li Vam je Bosna država ili nije?", napisao je Cerić.

Cerić je u svom prepoznatljivom stilu, također, dodao:

"Ma, da Vam kažem, ne zanima nas ni ko ste, ni šta ste, ni kamo hoćete da idete?
Budite šta hoćete i idite kamo hoćete! Samo ostavite nas već jednom na miru!
Jer, kad bijaše Alija, bijaše vam za sve kriv? Jer, kad bijaše Haris, bijaše vam za sve kriv? Sad vam je za sve kriv Bakir? A kad ne bude ovog Bakira, bit će neki drugi Bakir, koji će vam biti za sve kriv? Nije, dakle, problem u Bakiru, već u vašoj bolesnoj svijesti, koja ne može da prepozna istinu od vaše jake upale od Ćosićeve kreativne laži! Kako vi, Mijatoviću, ne shvatate da vas mi "glupi" Bošnjaci/Bosanci vrlo dobro kužimo, i to naročito ovih dana dok postimo?", poručio je Cerić.

Poruka Cerića Mijatoviću - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (32)

/ Povezano

/ Najnovije