Džeko uručio humanitarni dres Erminu Burekoviću

0
Radiosarajevo.ba
Džeko uručio humanitarni dres Erminu Burekoviću
Foto: Pomozi.ba / Igrač Intera mu uručio dres

Udruženje Pomozi.ba i kapiten nogometne selekcije BiH Edin Džeko, zahvaljuju se Erminu Burekoviću iz Zenice, koji je na humanitarnoj aukciji za potpisani dres Intera, našeg Dijamanta, ponudio najveći iznos novca.

Za dres Edina Džeke, Bureković je ponudio 10.000 BAM, koje je jutros uplatio na račun fonda “Sportisti za život“, kojeg su osnovali upravo Edin Džeko i Mirza Teletović, nekadašnji kapiten košarkaške selekcije BiH i predsjednik KSBiH. Iz tog „fonda“, tokom tekuće godine, već je uplaćeno više od 90.000 BAM namjenskih sredstava za oboljele bh. građane.

Po saznanju da je Bureković, koji je i ranije pomagao rad Udruženja Pomozi.ba, „pobijedio“ na aukciji za dres Edina Džeke i to sa visokim iznosom, reagovao je i predsjednik N/FSBiH Vico Zeljković, koji je odlučio Ermina ugostiti u svečanoj VIP loži stadiona Bilino Polje, odakle je u društvu zvaničnika bh. kuće nogometa, ali i samog Edina Džeke, posmatrao duel između BiH i Finske. Ovom prilikom, predsjednik N/FSBiH najavio je i saradnju sa Pomozi.ba.

Ćudić: Svako ko ima svijest o važnosti nezavisnog pravosuđa uzdržat će se od komentiranja procesa

Ćudić: Svako ko ima svijest o važnosti nezavisnog pravosuđa uzdržat će se od komentiranja procesa

Kapiten nogometne selekcije BiH Edin Džeko zbog povrede nije igrao ovaj susret, a odlučio je lično uručiti dres Burekoviću, zahvaliti mu se na njegovoj dobroti i stisnuti mu ruku, a Ermin nam je poslije priznao kako je, uprkos porazu naše selekcije, doživio jedan od najljepših dana u svom životu.
Udruženje Pomozi.ba od srca se zahvaljuje Erminu Burekoviću na velikodušnoj donaciji, koja će pomoći liječenje oboljelih bh. građana, kao i napadaču Intera Edinu Džeki, koji je još jednom pokazao da je spreman, na razne načine, podržati humanitarne priče.

Ovom prilikom pozivamo i sve ostale sportiste i sportske kolektive da uzmu učešće u projektu „Sportisti za život“, a sve potrebne informacije mogu dobiti projekt menadžera Jasmina Ligate, na broj telefona 061/040-044!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije