Beograd / Dvorana u suzama: Otišla je Neda Arnerić, oličenje života i ljubavi

16. 01. 2020. u 13:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 55

Glumica Neda Arnerić preminula je prošle sedmice u 67. godini, a u četvrtak su se prijatelji i kolege oprostili od nje na komemoraciji u Jugoslavenskoj kinoteci u Beogradu.

Komemoracija je započela minutom šutnje, a poslije toga su se čitali telegrami Lordana Zafranovića, Mire Banjac, Gorana PasjaljevićaDruštva hrvatskih reditelja, piše Kurir.

Filmska ljubav: Ko je bio čovjek kojeg je Neda Arnerić voljela 37 godina

Slavna glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini u svom domu na Vračaru. Njeno beživotno tijelo za blagavaonskim stolom pronašao je njen brat tokom posjete, a radi se o jednoj od najvećih glumačkih zvijezda na ovim prostorima.

"Nedavno su se ugasili životi tri velike filmske zvijezde. Napustila nas je draga Milena Dravić, Dušica Žegarac i oličenje života i ljubavi - naša Neda. Počela si rano, a profesionalni život nas je dva puta spojio. Radili smo zajedno na dva filma i to je bilo dragocjeno", pisalo je u telegramu reditelja Zagranovića.

Nakon govora, Nedini prijatelji pogledali su film 'Ukleti smo, Irina', koji je snimljen 1973. 

Urna s posmrtnim ostacima glumice bit će položena u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, a ispraćaj za kremiranje je u subotu, 18. siječnja u 16.30 sati na Novom groblju. 

Podsjetimo se, Nedu Arnerić je u stanu pronašao brat Predrag Arnerić

NEMA KOMENTARA