Damir Imamović: Jadranka je bila žena izvanrednog talenta i topline

Radiosarajevo.ba
Damir Imamović: Jadranka je bila žena izvanrednog talenta i topline
Bilo je u njenom muziciranju mnogo više od onoga što je znak vremena...

"Jadranka Stojaković bila je jedan od najvažnijih glasova koje smo imali. Neposrednost i originalnost njene izvedbe ostavljale su bez daha, čak i kada si je čuo stoti put. Bilo je u njenom muziciranju mnogo više od onoga što je znak vremena. Uvijek sam najviše volio njene 'mračnije' pjesme i nisam siguran da se Jadranka ikada htjela odlučiti izmedju punkerice i pop zvijezde", izjavio je za Radiosarajevo.ba muzički umjetnik Damir Imamović nakon što je čuo vijest da je preminula Jadranka Stojaković. 

Muzičar koji je sevdalinki dao novi značaj posebno je cijenio sarajevsku kantautoricu i u nekoliko navrata s njom ostvario umjetničku saradnju: 

"Jadranku sam upoznao u Japanu 2004. godine. U Sarajevu smo nastupali na Baščaršijskim noćima kada smo 2006. održali veliki koncert Jadranka i Damir ispred Doma Armije. Svojevrsni remake tog koncerta napravili smo ponovo na Baščaršijskim noćima 2011. godine u BKC-u. Nemoguće mi je sabrati se i reći nešto više o Jadranki povodom njenog odlaska. Svi znamo godinama da se to spremalo, ali ništa te ne može pripremiti", kazao je Imamović i zaključio: 

"Jadranka Stojaković bila je žena izvanrednog talenta i topline". 

Najpoznatija kantautorica iz BiH Jadranka Stojaković preminula je u 66. godini u Banjoj Luci. Dugo se borila s multiplom sklerozom. Posljednje godine provela je u Staračkom domu "Caritas" u Banjoj Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije