Čestitamo: Bosanka Dušica Štilić magistrirala na bečkom univerzitetu

6
Radiosarajevo.ba
Čestitamo: Bosanka Dušica Štilić magistrirala na bečkom univerzitetu
Foto: Tuzlanski.ba / Dušica Štilić

Među diplomantima master programa Razvoja i upravljanja društvenim inovacijama na Izvršnoj akademiji Univerziteta za ekonomiju i biznis u Beču (Executive Academy, Wirtschaftsuniversität Wien) je i ime Tuzlanke Dušice L. Štilić.

Dušica je jedna od 18 polaznika prve generacije ovog prestižnog programa. Veliki je to uspjeh s obzirom na stroge kriterije pri samom odabiru kandidata za upis, a Dušica je uspjela dobiti i stipendiju od ERSTE Foundation. Univerzitet, Wirtschaftsuniversität Wien, se nalazi među prvih 40 u svjetskom poretku, a krasi ga i trostruka akreditacija (AACSB, AMBA i EQUIS), što nosi ogroman kredibilitet i ‘težinu’ diplome koja se tamo stiče.

"Uspjeh je biti u prvoj generaciji onih koji izučavaju načine kako unaprijediti učinke nevladinog i profitnog sektora na društvo. Izuzetno je širok spektar primjene stečenih znanja; od podrške nevladinom sektoru u razvoju strategija i aktivnosti u smjeru ostvarivanja mjerljivog učinka na unapređenje statusa njihovih ciljanih grupa ili društva u cjelini, do podrške u razvoju profitnog sektora, koje kod nas 'kaska' za ostatkom Europe, zbog nedovoljno istraženih potreba iz vizure korisnika, ali i izostanka odgovarajućeg pravnog okvira", kaže magistrica Dušica L. Štilić, ukazujući da ova znanja i vještine donose prilike za saradnju ne samo u NVO, nego i u profitnom sektoru.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Dušica sa sobom nosi 20-togodišnje iskustvo u upravljanju velikim nevladinim sistemima, edukaciju iz psihološkog razumijevanja djelovanja i ponašanja, poduzetništva, upravljanja neprofitnim i profitnim organizacijama i organizacionog učenja.

Tema magistarskog rada, koju je Dušica Štilić odabrala za fokus svog istraživanja, je organizaciono učenje i upravljanje znanjima. To su neraskidivi elementi uspješnog razvoja neprofitnog sektora, socijalnog poduzetništva i razvoja i upravljanja inovacijama u društvu. U okviru svog magistarskog rada je istražila faktore koji utiču na organizaciono učenje u neprofitnim organizacijama, radeći na primjeru Balkanske istraživačke regionalne mreže (BIRN) te je razvila upitnik za procjenu sticanja, upravljanja i dijeljenja znanja u svrhu utvrđivanja nivoa organizacionog učenja i preporuka za daljnji razvoj istog, piše Tuzlanski.

Štilić je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Tuzli, Odsjek engleski jezik i kniževnost, završila je Londonsku školu odnosa s javnostima i edukaciju za psihološkog savjetnika. Radi u BIRN-u kao menadžerica regionalnih operacija, i uz to vodi uspješan konsultantski i prevodilački biro, Bullfrogs. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije