Čeda Jovanović za Radiosarajevo.ba: Srbija je propustila još jednu šansu

J. Ćebo
Čeda Jovanović za Radiosarajevo.ba: Srbija je propustila još jednu šansu
Foto: Facebook / Čedomir Jovanović

Ne treba da iko bude iznenađen pobjedom Aleksandra Vučića, kazao je ovo na početku razgovora za portal Radiosarajevo.ba predsjednik LDP-a i nosilac liste Koalicija za mir Čedomir Jovanović.

“Glasove koje sam dobio na izborima predstavljaju glas razuma iako ima više miliona ljudi kojima Vučić i njegova politika ne odgovaraju. Narod je ipak dao ono što je imao, a to je glas za Vučića u nadi da će dobiti bolje životne uslove”, rekao je za naš portal.

Napomenuo je kako se u izbornoj kampanji niko nije bavio 90-im godinama. 

“Niko se nije bavio 90-im godinama i svim počinjenim zločinima, a da jeste ja bih ga morao u tome podržati”, istaknuo je Jovanović.

Na pitanje koji su planovi za budućnost, Jovanović nam odgovara da će se i dalje nastaviti boriti. 

“Iskreno, žao mi je što je moja zemlja propustila još jednu šansu, a to je da ozbiljno razgovara o problemima koji je uništavaju i da se dogovori o načinu kako će iz njih izaći”, govori nam predsjednik LDP-a.

Spomenuo je kako su na izborima poražene partije koje nikada to nisu bile, a u parlament pored Vučića i Dačića ulazi stranka koja to nije.

Na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba rekao je da će uvijek biti i Bosanac i Hrvat i Makedonac, te kako je slogan “Odustaćemo, nikad” njihovo pravo ime iako LDP nije osvojio niti jedan posto glasova.

Podsjetimo, U Srbiji su jučer održani parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori. 

Prema preliminarnim rezultatima ubjedljivu pobjedu na izborima odnio je SNS s 63,4 posto, zatim SPS s 10,3 posto i Aleksandar Šapić s 3,9 posto, dok se svi ostali bore za cenzus. 

Prema preliminarnim informacijama najveću šansu za to ima POKS (Pokret kraljevine Srbije), koji je najveće iznenađenje jučerašnjih izbora i nalazi se na ivici cenzusa s osvojenih 2,8 posto glasova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije