Potvrđeno / Bruce Dickinson dolazi 5. aprila u Sarajevo

01. 04. 2019. u 13:13:00 S. H.

Shares: 195

Frontmen slavne grupe Iron Maiden Bruce Dickinson dolazi 5. aprila u Sarajevo, potvrdio je za Radiosarajevo.ba gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka.

S njim u Sarajevo dolazi i basista Chris Dale, s kojim je Dickinson sarađivao na solo projektima. Dale je s Bruceom bio i u ratnom Sarajevu, a ovom prilikom će sa ekipom iz Londona pod nazivom Shot Through The Heart održati koncert u Undergroundu.

Bruce Dickinson proglašen počasnim građaninom Sarajeva

Dickinsonu će na Dan Grada Sarajeva 6.  aprila u Vijećnici biti uručeno priznanje Počasni građanin Sarajeva za koje ga je predložilo Udruženje Concept Media iz Sarajeva.

"Pozitivno sam iznenađen njegovim dolaskom. Dolazio je i u izmoreno i opkoljeno Sarajevo, on je zaslužio ovu nagradu i njegov dolazak je zaista vrijedan pažnje. Meni je drago da će se pojaviti, tako će Sarajevo ponovo doći u središte svjetske javnosti", poručio je Skaka.

Dickinson se nakon Sarajeva vraća u Londonu zbog koncertne turneje.

Podsjećamo Bruce Dickinson je u ratnom periodu došao u Sarajevu gdje su organizirali koncert, o čemu je napravljen i višestruko nagrađivani film "Scream for me Sarajevo".

 
 

KOMENTARI (2)