Bodo Weber: Ovo je signal Zagrebu, Njemačka neće dozvoliti daljnju podjelu BiH

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

MM

Pa nije sve rekao. Podrška je jasna samo za Sejdić-Finci. Kod legimnog predstavljanja je samo jedna od opcija, dakle ne obija se izričito, dok se ovo predhodno jasno naglašava. Dosta tog manipuliranja, treba samo taj dopis skroz pročitati.

011

Sta ima Njemacka da dozvoli ili zabrani? Davno podijeljeno. Federaciji 51%, Republici Srpskoj 49%, muslimanima 4 kantona. Tako je Alija potpisao u Dejtonu. Jedino Bakiru nije jasno da je BiH podjeljena.

Mostar

Da li ovo znaci da Njemacka podrzava Bosnjacko nametanje predstavnika konstitutivnom narodu, Hrvatima?

Gost

Izgradi ova vucibatina svoju karijeru na nama. Jedan od mnogih. Jasi kad ti moze bit, u jedinoj drzavi gdje narod jos uvijek dovoljno iskompleksiran i ubijen u pojam da mu svaka protuha mudo pod bubreg moze prodat.

Gh

Njemacka se tu nista ne pita vec amerika, ako ameri daju dozvolu za to, kao i za non paper onda ce tako i biti i tu se sda talibani nista ne pitaju. Uostalom, koliko puta sda talibanima treba ponavljati da je bih odavno podjeljena, samo vi to ne zelite prihvatiti? Tamo gdje se vijori srpska zastava-to je srpsko, tamo gdje je hrvatska zastava-to je hrvatsko, a bosnjacko je samo ono gdje stoji zastava s ljiljanima lazne armijebih tj. bosnjacke mudzahedinske vojske, koja je srbima i hrvatima ritualno odsjecala glave. Sve dok uporno budete odbijali prihvatiti tu cinjenicu, razlaz je neminovan. I sta vam tu nije jasno???

R

Toliko o demokratiji i demokraticnosti njemacke, koja je protiv legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda. Pitam se kako bi oni reagovali da interese njemackog naroda u svici brani svicarski francuz ili talijan?!

Gost

Nisu Dejtonski mirovni sporazum pisali Bošnjaci! Niti su ga sami potpisali. Dakle, struktura istog je jasno bila poznata i Tuđmanu, onda kad je kreiran. Po tom istom Ustavu, kao dijelu Dejtonskog mirovnog sporazuma, HDZ i Čović su već osvajali vlast i poziciju u Predsjedništvu. Naravno, dođe vrijeme i kad se ta pozicija izgubi. Saberite glasove u toj situaciji pa će vam se samima kazati koliko je i kako ko glasao i zašto HDZ/Čović nije prošao drugi put. Dakle, ogledalo pred sebe i popričajte sa sobom. Sve drugo je žvaka za seljaka! Prestanite više ponavljati istu priču.

Lana

Rodney Atkinson“ on YouTube https://youtu.be/7Nf5KeC4dAs Mir Boziji.r Boziji.

/ Najnovije