BiH ostala bez legendarnog diverzanta velikog srca: Napustio nas je Mirsad Mizdrak

Radiosarajevo.ba
BiH ostala bez legendarnog diverzanta velikog srca: Napustio nas je Mirsad Mizdrak
Facebook / Mizdrak u društvu s rahmetli Alijom Izetbegovićem i Osmanom Mehmedagićem Osmicom

Bosna i Hercegovina je ostala bez još jednog legendarnog borca i diverzanta, koji se proslavio za vrijeme agresije na našu zemlju – Mirsada Mizdraka (60).

Od jednog od najvećih boraca su se oprostili članovi Saveza UDNRP "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka", dok se na društvenim mrežama od Mirsada Mizdraka zvani Šaraf, opraštaju njegovi brojni saborci.

“Otišao je naš Šaraf, na put pravednih, odsvirao je svoju posljednju notu na harmonici koju je toliko volio. Nama njegovim saborcima ostavio je sjećanja, a generacijama koje dolaze slobodu. Gazijo, neka ti je vječni rahmet”, naveli su njegovi saborci iz ovog saveza.

Mizdrak je nosilac najvećeg ratnog priznanja "Srebrena policijska značka". Rođen je 31. maja 1960. godine u Trnovu.

U njegovoj ličnoj karti se navodi da je organizator otpora i član Patriotske lige od njenog osnivanja. Kao pripadnik rezervnog sastava MUP-a RBiH učestvovao je u organizaciji otpora od brutalne agresije koja je izvršena na nezavisnu Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Obavljao je dužnosti komandira diverzanata SJB Trnovo te komandira diverzanata Teritorijalne odbrane BiH, a tokom agresije na BiH je ranjavan više puta.

Mizdrak se tokom rata više puta sastajao s rahmetli Alijom Izetbegovićem i Osmanom Mehmedagićem Osmicom.

Porodica je objavila da će se dženaza jednom od najvećih sinova BiH obaviti u petak, 19. juna, u 17.15 sati u selu Gračanica, općina Trnovo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije